Mød Benjamin, der har været i klinisk undervisning i Fysio- og Ergoterapien på Hvidovre Hospital

​Her kan du læse mere om, hvordan Benjamin oplevede tiden i afdelingen.​


​​Benjamin blev mere tryg i sine møder med patienter

I sensommeren 2021 var Benjamin i otte ugers klinisk undervisning i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital. På daværende tidspunkt var han 26 år og i gang med 4. semester på uddannelsen til ergoterapeut på Københavns Professionshøjskole.

For Benjamin var det en lærerig tid i afdelingen, hvor han særligt rykkede sig fagligt, og undervejs blev mere tryg i sine møder med patienter. 

"Jeg synes, at det har været fedt. Jeg har lært rigtig meget og rykket mig rigtig meget fagligt. I min omgang med patienter har jeg også rykket mig meget. Hvis man kigger på starten, hvor i starten var jeg sådan lidt 'okay, nu skal jeg interviewe, hvordan foregår det?' Sommerfugle i maven og lidt nervøs. Hvor nu, så er det del af dagligdagen, og jeg har vænnet mig til det."​

​​Behandling i​​​ et andet tempo​

Benjamin havde ikke på forhånd en masse forventninger til sin kliniske undervisning på Hvidovre, men oplevede særligt forskel på tempoet, sammenlignet med sin tidligere praktik på et bosted.

"Jeg havde faktisk ikke rigtig nogle forventninger som sådan. På 2. semester var jeg på et bosted i praktik, hvor jeg følte, at tingene gik meget langsomt i og med, at de borgere der var, de bor derude og har været der i lang tid. De bliver jo tilset af ergoterapeuter og fysioterapeuter og andre faggrupper ret ofte, og det er lidt begrænset, hvor meget de kan rykke sig ift. i akutregi, hvor vi har en masse patienter, der lige er faldet og har slået sig og måske brækket hoften."

"Jeg har fx været på ortopædkirurgisk afdeling, hvor man ser dem fra dag et til dag fem eller seks, hvor de så lige pludselig er oppe at gå igen og har rykket sig en masse. Og så bliver de så også udskrevet efter det, og så starter man en ny patient op. Så det går meget, meget hurtigere herude, end hvad jeg selv har oplevet før."​

​​​​​Et lærerigt​ praktiksted 

Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling som praktiksted giver muligheder for, at du som studerende kan sætte dig selv, din faglighed og dine teoretiske kompetencer i spil. For Benjamin var netop de muligheder med til at rykke ham, og samspillet med afdelingens terapeuter og kliniske vejleder gav gode rammer for læring.

"Det er et godt sted at være i praktik. Man lærer meget, man rykker sig meget, man får mange patienter i hænderne. Og det er nok også det vigtigste, det her med at få en patient og kunne snakke med og arbejde med patienten. Det får man rig mulighed for herude. Og det er også der, jeg tænker, at man rykker sig mest. Og så har man også mulighed for at rykke sig fagligt på det teoretiske. Det arbejder man jo med hele tiden, og det er der også en god mulighed for herude."

"Der bliver taget godt hånd om en. Man har en god klinisk vejleder herude, og du har mulighed for at prøve en masse ting. Du har en masse mennesker, der gerne vil hjælpe dig, hvis der er noget, du er i tvivl om. Så der er gode rammer for, at man kan klare sig godt og for at lære en masse og udvikle sig en masse."​

​Valget mellem Medicinsk- og Ortopædkirurgisk Gruppe

​I Fysio- og Ergoterapien bliver du enten del af Medicinsk Gruppe eller Ortopædkirurgisk Gruppe. Indholdet i din kliniske undervisning afhænger af, hvilken gruppe du kommer i, og forskellene er værd at gøre sig nogle tanker om betydningen af.

"Altså man har mulighed for at komme i enten Medicinsk Gruppe eller Ortopædkirurgisk Gruppe. I den ortopædkirurgiske gruppe, der får du på 4. semester som regel kun hoftepatienter med folk, der har brækket hoften, og efterfølgende er blevet opereret. Hvor i den medicinske gruppe, der er der mange flere diagnoser. Der er andre ting, man skal forholde sig til. Og det er også værd at tage med, at man lærer lidt forskellige ting afhængigt af, hvilken gruppe man ender i."

​​Vil du vide mere?​

Læs med her​, hvis du vil vide end​nu mere om andre studerendes oplevelser i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital.

​​​​​
Redaktør