Mød Maria, der har været i klinisk undervisning i Fysio- og Ergoterapien på Hvidovre Hospital

​Her kan du læse mere om, hvordan Maria oplevede tiden i afdelingen.

​​​Maria blev skarpere på terapeuters arbejde med relationer

I sensommeren 2021 var Maria i otte ugers klinisk undervisning i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital. På daværende tidspunkt var hun 26 år og i gang med 4. semester på uddannelsen til ergoterapeut på Københavns Professionshøjskole.

Maria synes generelt, at det var lærerige otte uger på Hvidovre Hospital med mange nye indtryk, og fandt det særligt spændende at se, hvordan afdelingens terapeuter arbejder med relationer med patienterne.

”Man har set en del. Det har været spændende at se, hvordan ergoterapeuter arbejder med relationer, altså danner en relation med en patient. Og så har det været spændende at møde nogle mennesker, der har forskellige diagnoser. Og hvis der er nogle, der har haft nogle krisesituationer, så har man også fået indblik i det. Så det har været et spændende forløb, og det er gået meget hurtigt også.”​

Mulighed for selv at prøve kræfter med behandlingen af patienter​​

​Gennem de otte uger var Maria en aktiv del af arbejdsdagen. Som studerende får du bl.a. mulighed for selv at prøve kræfter med behandlingen af patienter, og det var også tilfældet for hende.

”Jeg har observeret og så har jeg også selv lavet noget. Vurdering og ADL-træning og screening. Og jeg synes også, at jeg selv har udviklet mig en del herude ift., at jeg ligesom har taget ansvaret på mig selv, at jeg laver en screening. Jeg træner et andet menneske op, og vurderer dem. Jeg har selv været deltagende og aktiv.”

Maria har tidligere været i klinisk undervisning i en kommune, men ville denne gang gerne se, hvordan ergoterapeuterne arbejder på Hvidovre Hospital. En af de store forskelle mellem kommune og hospital kan være længden, patienterne er i forløb, og forudsætningerne for at danne relationer. På hospitalet er patienterne ofte i kortere forløb, og det oplevede Maria også.

”Jeg ville faktisk gerne på et hospital, fordi jeg har været på et genoptræningscenter før, og så kunne det være spændende at se, hvordan det er på et hospital. Så kan man ligesom få indblik i, hvordan det er på et hospital, og så hvordan det er i en kommune.

Der er gang i den på hospitalet, det er der. Når du er på et hospital, så danner du ikke en så tæt relation til patienten, som du gør i en kommune, fordi det er kortere forløb på et hospital. Og når det er akuthospital, så kan du lige pludselig sige farvel til en patient, fordi patienten enten bliver udskrevet eller går bort.”

Marias gode råd og et aspekt, du skal være opmærksom på som studerende i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling 

”Man skal være opmærksom på, at patienterne kan være meget syge, når de kommer herud. 
Så man skal være opmærksom på, at man godt kan tabe en patient. At de er gået bort. Så der skal man lige være opmærksom på, at der kan ske alt muligt. Det kan gå fra A til B ret hurtigt.

Og så skal de være åbne og nysgerrige på det hele. Og bare kaste sig ud i det. Se forskellige ting, fordi du kan se mange ting på kort tid. Det er fedt.”​

Vil du vide mere?

Læs med ​her​, hvis du vil vide endnu mere om andre studerendes oplevelser i Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling på Hvidovre Hospital.​​

​​

Redaktør