Kristian Thorborg

​Professor Kristian Thorborg er ekspert inden for muskuloskeletale skader og smerter.


Primære forskningsområder

Kristian Thorborg er professor i Ortopædisk Kirurgi ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet – med fokus på Sports- og Ortopædisk Fysioterapi. 

Kristian Thorborg forsker i forebyggelse, diagnostik og behandling af muskuloskeletale smerter og skader relateret til fysisk aktivitet og sport hos børn, yngre og midaldrende individer.

  • Træning som primær, sekundær og tertiær forebyggelse
  • Hofte-, lyske-, knæ- og skuldersmerter
  • Knæ- og ankelskader hos børn og unge
  • Akutte og sub-akutte muskel- og seneskader
  • Overbelastningsskader og apofyse-relaterede problemstillinger

Kristian Thorborg er seniorforsker ved forskningsenheden SORC-C (Sports Orthopedic Research Center – Copenhagen) på Ortopædkirurgisk Afdeling samt ved PMR-C (Phy​sical Medicine Rehabilitation – Copenhagen) ved Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling. Begge forskningsprogrammer er udnævnt af den Internationale Olympiske Komite (IOC) som en del af det Københavnske IOC Research Center siden 2015. Kristian Thorborg er en del af styregruppen i IOC-centeret og publicerer årligt 20-30 videnskabelige artikler i ovennævnte regier.


Læs mere om IOC Research Center

Derudover indgår SORC-C og PMR-C i to klinisk akademiske grupper i forskningssamarbejdet Copenhagen Health Science Partners under Region Hovedstaden og Københavns Universitet: CAG ROAD og CAG imPAct.


 

Læs mere om CAG ROAD

Læs mere om CAG imPAct

Redaktør