Pris til forskning i hjernesygdomme

Global Excellence pris til hjerneforskning på Hvidovre Hospital.
Her er et billede hvor der overrækkes en pris.

​​​​Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj overrækker prisen til Hartwig Siebner. Foto: Joachim Rode.​

Af Malene Markussen, kommunikationsmedarbejder

De ser ind i hjernen på patienterne med MR-skanninger og står bag banebrydende forskning i neurologiske og psykiatriske lidelser som fx Parkinsons sygdom og multipel sclerose.

Derfor har Danish Research Centre for Magnetic Resonance (DRCMR) på Hvidovre Hospital nu modtaget Region Hovedstadens årlige sundhedspris Global Excellence på 1,5 mio. kr.

En stor anerkendelse

Professor og forskningsleder Hartwig Siebner er glad og stolt over, at det netop blev DRCMR, der fik prisen i år.

”Det er et kæmpe boost for motivationen for os som forskere at få sådan en opbakning fra Regionen. Vi ser det som en stor anerkendelse af vores arbejde, og vi vil blandt andet bruge pengene på at blive endnu dygtigere, også i globale sammenhænge”, siger han.

Styrket forskning er netop et af Region Hovedstadens indsatsområder i den nye regionale strategi Fokus og Forenkling.

Vi skal forstå syg​domme i hjernen bedre

MR-scanninger gør det muligt at se ind i hjernen uden brug af skadelige røntgenstråler. Og det centrale omdrejningspunkt for centrets arbejde er at forstå, hvordan sygdom påvirker hjernen.

”Mange hjernesygdomme bliver slet ikke forstået godt nok i dag. Men hvis vi kan fange ændringer i hjernen tidligere, kan man bruge det i behandlingen. Dermed har patienterne bedre mulighed for at undgå bivirkninger. Vi har blandet andet fundet en biomarkør, som kan vise, om patienter med Parkinsons sygdom bliver overfølsomme over for deres medicin. Dem kan man fx hjælpe ved at regulere deres medicin tidligere”, fortæller Hartwig Siebner.

Han glæder sig til at fejre prisen med en lagkage sammen med kollegerne i afdelingen.

Prisen Global Excellence i Sundhed blev uddelt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen ved en ceremoni i Mogens Dahls Koncertsal i København onsdag den 20. august.

Også Center for Diabetesforskning på Gentofte Hospital fik en Global Excellence pris. ​
Fakta

Danish Research Centre for Magnetic Resonance (DRCMR) er en funktionsenhed under Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed på Hvidovre Hospital. Centret er et af de førende forskningscentre i Europa inden for klinisk MR-forskning.

Centret har otte ansatte medarbejdere og ca. 60 eksterne forskere tilknyttet.

Læs mere om DRCMR

​​​​​​