Succesfuldt forskningsprogram med fokus på tværfagligt samarbejde

FORSKNING: Det store tværfaglige forskningsprogram Physical Medicine & Rehabilitation Research – Copenhagen (PMR-C), som kører på Amager/Hvidovre Hospital, er nu klar med den første årsrapport  - og den ser god ud.
​Målet med PMR-C er at gennemføre klinisk forskning med fokus på fysisk træning og fysioterapi til udvalgte patientgrupper. Programmet, som blev etableret af de tre fysioterapeuter og seniorforskere Thomas Bandholm, Morten Tange Kristensen og Kristian Thorborg i 2013, i samarbejde med ledende terapeut Jette Christensen, administrerende overlæge Peter Gebuhr og Forskningschef Ove Andersen har nu kørt i næsten et år.

Programmet har især udmærket sig ved en høj forskningsproduktion og ved at være et godt eksempel på velfungerende tværfagligt samarbejde.

”Vi er kommet rigtig godt fra land. Det skyldes ikke mindst et meget vellykket samarbejde mellem afdelingerne,” forklarer Forskningsansvarlig i PMR-C, Thomas Bandholm, og tilføjer:

”Vi har ønsket at samarbejde så bredt som overhovedet muligt på tværs af Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling, Ortopædkirurgisk Afdeling og Klinisk Forskningscenter, og alle steder har der været stor samarbejdsvillighed. De her 3 afdelinger udgør kernen i PMR-C, men vi har et klart ønske om at samarbejde så bredt som muligt på Amager og Hvidovre Hospital​.

Vil vokse yderligere

PMR-C er et af Skandinaviens største forskningsprogrammer inden for fysioterapi og rehabilitering og har i skrivende stund tre seniorforskere, seks ph.d. studerende og otte specialestuderende tilknyttet.

Forskningsproduktionen har været støt stigende de seneste år for Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling, og i den netop offentliggjorte årsrapport for PMR-C tæller produktionen for det første år 27 peer-review artikler på baggrund af forskning i regi af PMR-C. Og står det til Thomas Bandholm, stopper det ikke her: tværtimod.

”Vi har haft utrolig stor forskningsproduktion i vores første leveår, og vores mål er at konsolidere det niveau, eller måske endda at få det til at vokse”.