​​

Video: Forskning til gavn for patienterne

På Amager og Hvidovre Hospital har alle faggrupper mulighed for at forske. Her fortæller tre forskere om deres forskning.

​Det vil vi med vores forskning

Varighed: 02:17

​I denne video fortæller forskningschef på Amager og Hvidovre Hospital, Ove Andersen, om forskning på hospitalet. På Amager og Hvidovre Hospital forsker vi indenfor flere områder og i denne video viser han tre eksempler frem. 

  • ​Forskning til gavn for de mange med kroniske lidelser 

  • Forskning i akutte patientforløb

  • Forskning og innovation tæt på klinikken. ​​

​Jasmin Bagge, Dyrlæge, postdoc, Ort. Kir., fortæller om sin forskning i stamceller til at behandle slidgigt. Hun fortæller, at de forsker i, hvordan man kan prøve at hele en ledlidelse, som ellers er uhelbredelig. Det er der et stort behov for da osteoartrose, slidgigt, er den hyppigste kroniske lidelse i befolkningen efter allergi. Denne lidelse ses hos ca. 900.000 danskere. 

Izzet Altinas, Læge, Akutmodtagelsen, fortæller om forskning i akutte patientforløb. Særligt blodpropper i benene gjorde indtryk på Izzet. Dette skyldes, at han under et forløb lagde mærke til, at udredningen kunne optimeres. Izzet fortæller dog, at da corona kom og ændrede på mange arbejdsopgaver, har hans forskning drejet mere over i retningen af Covid-19. Izzet forklarer, at de nu ser på, om en infektionssygdom, som Covid-19, kan øge risikoen for, at man får blodpropper i kroppen. 

Sygeplejerske Camilla Ejlertsen fortæller om sin forskning i, hvordan man bedst muligt bruger tiden på barselsgangen og hvordan man kan optimere det tilbud, de indlagte på barselsgangen modtager, samt hvordan man kan forbedre overgangen til sundhedsplejen for familien. Forskningens mål er, at det kommmer familierne til gode, men det er også for at blive klogere på, hvad der giver mening for personalet. Noget som er meningsfyldt at bruge i sit arbejde, når man går på arbejde her på stedet. 

Ove Andersen runder af med at fortælle, at det er muligt for alle faggrupper at forske på Amager og Hvidovre Hospital. ​
Redaktør