​​​​

Lærling inden for håndværk og byggeri

​Læs om at være i lære i Region Hovedstaden, når du uddanner dig til bygningsmaler, elektriker, smed, bygningssnedker, vvs’er eller skiltetekniker.

​På din læreplads omsætter du teori til praksis

Du skal i lære som en del af din uddannelse. Perioden på lærepladsen er en vigtig del af uddannelsen. Her prøver du kræfter med arbejdspladsens daglige opgaver, og du kan se, hvordan teorien fra undervisningen kan bruges i praksis. Igennem forløbet får du løbende vejledning fra erfarne kolleger, undervisere og vejledere.​

Du har mulighed for at søge læreplads på en af Region Hovedstadens mange arbejdspladser, det kan fx være på et hospital, på et bosted eller i et koncerncenter.

Find og søg ledige lærepladser via vores jobside​

Når du er i lære som bygningsmaler, er du med til at vedligeholde og optimere de fysiske rammer på hospitaler og andre bygninger, der er ejet af regionen. Med din viden og dit håndværk er du med til at sikre, at både gamle og nye bygninger fremstår knivskarpe til glæde for alle andre faggrupper samt patienter og pårørende.
Du skal kunne lide at arbejde både indendørs og udendørs og at samarbejde med andre, da du ofte vil indgå i større bygge- eller renoveringsprojekter med mange faggrupper involveret.

Læs mere om uddannelsen til bygningsmaler på Forkert stavet ordUddannelsesGuidens hjemmeside ​​


Når du er i lære som snedker, arbejder du i træ og laver døre, vinduer, møbler og inventar til hospitaler og andre bygninger, der er ejet af regionen. Du er med til at sikre, at bygninger og inventar fungerer og fremstår optimalt til gavn for patienter, pårørende og alle, der arbejder i regionens bygninger. ​

Læs mere om uddannelsen til bygningssnedker på UddannelsesGuidens hjemmeside  


Når du er i lære som elektriker, installerer, vedligeholder og reparerer du forskellige slags elektriske og computerstyrede maskiner og anlæg. Du sikrer, at der er strøm til fx lys, maskiner, computere og alarmer på hospitaler og andre bygninger, der er ejet af regionen. 

På uddannelsen kan du vælge at specialisere dig inden for 2 retninger kaldet elektriker 1 og elektriker 2.

Læs mere om uddannelsen til elektriker på UddannelsesGuidens hjemmeside ​


Når du er i lære som klejnsmed, arbejder du med metal. Du har ofte din daglige gang på et værksted på et hospital eller i en anden af regionens virksomheder. En stor del af dine arbejdsopgaver involverer svejsning. Du indgår tit i produktion og installation af forskellige dele til maskiner og anlæg på hospitaler og andre bygninger i Region Hovedstaden. 

Uddannelsen til klejnsmed er et speciale inden for smedeuddannelsen. 

Læs mere om uddannelsen til klejnsmed på UddannelsesGuidens hjemmeside​


​Når du er i lære som skiltetekniker i regionen, fremstiller du skilte, der bruges på hospitaler og i andre bygninger, der er ejet af Region Hovedstaden. Hver dag kommer der mange patienter, pårørende, brugere, ansatte og gæster i regionens bygninger. Det er dit job som skiltetekniker at sikre, at skiltningen er i orden og lever op til de visuelle standarder i regionen, så folk kan finde rundt.   

Læs mere om uddannelsen til skiltetekniker på UddannelsesGuidens hjemmeside​ ​


Når du er i lære som vvs 'er på en arbejdsplads i regionen, arbejder du med rørinstallationer, svejseopgaver, installation af fjernvarmeanlæg og fjernvarmeforbindelser. Dine opgaver er både praktisk og teknisk krævende, da det er dig, der sørger for at forbindelseslinjerne for vand, varme og ventilation på hospitalet og regionens andre bygninger fungerer. 

På uddannelsen kan du vælge at specialisere dig. Du kan komme i lære i Region Hovedstaden, hvis du specialiserer dig til:

  • Vvs-installationstekniker
  • Vvs-energispecialist
  • Ventilationstekniker.

Læs mere om uddannelsen til vvs’er på UddannelsesGuidens hjemmeside​  


​​
Redaktør