​​​​​​Foto: Lærling og erfaren kollega.

Lærling inden for IT, teknik og medier

​Læs om at være i lære i Region Hovedstaden, når du uddanner dig til automatiktekniker, datatekniker, IT-supporter, elektronikfagtekniker, medicotekniker, industritekniker, teknisk designer eller industrioperatør. ​

​På din læreplads omsætter du teori til praksis

Du skal i lære som en del af din uddannelse. Perioden på lærepladsen er en vigtig del af uddannelsen. Her prøver du kræfter med arbejdspladsens daglige opgaver, og du kan se, hvordan teorien fra undervisningen kan bruges i praksis. Igennem forløbet får du løbende vejledning fra erfarne kolleger, undervisere og vejledere.

Du har mulighed for at søge læreplads på en​ af Region Hovedstadens mange arbejdspladser, det kan fx være på et hospital, på et bosted eller i et koncerncenter. 

Når du er lære som datatekniker, har du en central rolle i IT-afdelingen, hvor du er med til at udvikle og koble net og styresystemer sammen. Du bruger din tekniske flair til kommunikationen mellem forskellige afdelinger og teknologier, er opdateret på de nyeste teknikker og er i stand til at se logiske sammenhænge.

Uddannelsen til datatekniker er et speciale inden for Data- og kommunikationsuddannelsen.

Læs mere om uddannelsen til datatekniker på UddannelsesGuidens hjemmeside​  


Når du er i lære som IT-supporter i Region Hovedstaden, kommer du i kontakt med mange ansatte med forskellige typer af IT-problemer. Du er en del af den daglige drift og skal spotte sammenhænge og finde fejl i forskellige systemer. Du skal være serviceminded og hjælpsom, så du kan yde god IT-support til medarbejderne på hospitalerne og virksomhederne i regionen. 

Uddannelsen til IT-supporter er et speciale inden for Data- og kommunikationsuddannelsen.

Læs mere om uddannelsen til IT-supporter på UddannelsesGuidens hjemmeside​  


​​Når du er i lære som elektronikfagtekniker, arbejder du med den teknik, der ligger bag det elektroniske udstyr på fx hospitalerne. Du installerer og vedligeholder kommunikations- og laboratorieudstyr samt elektroniske systemer og instrumenter til hospitalerne. 

Uddannelsen til elektronikfagtekniker er et speciale inden for Elektronik- og svagstrømsuddannelsen.

Læs mere om uddannelsen til elektronikfagtekniker på UddannelsesGuiden.dk​


Når du er i lære som medikotekniker, er du med til at sikre, at hospitalets medicotekniske udstyr fungerer. Du fremstiller og reparerer specialiseret udstyr, og du vil typisk servicere flere forskellige afdelinger. 

Uddannelsen til medicotekniker er et speciale inden for Elektronik- og svagstrømsuddannelsen.

Læs mere om uddannelsen til medicotekniker på UddannelsesGuidens hjemmeside ​


Når du er i lære som industritekniker, arbejder du med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i forskellige materialer. Du installerer og reparerer forskellige typer computerstyrede maskiner og kan arbejde med fremstilling af industrirobotter til fx hospitalerne. 

Efter uddannelsens 1. trin er du industriassistent. Derefter kan du vælge at specialisere dig til Industritekniker med speciale i maskiner, og bagefter det kan du specialisere dig endnu mere og blive Industritekniker med speciale i produktion.

Læs mere om uddannelsen til industritekniker på UddannelsesGuidens hjemmeside​


​Når du er i lære som teknisk designer, beskæftiger du dig med mange forskellige dele af en produktion som fx skitsering, materialer og økonomi. Du tegner og konstruerer ting på en computer. Der er altid større og mindre byggerier og renoveringsprojekter i gang i Region Hovedstaden. Og du vil ofte indgå i byggesager sammen med andre fagfolk som fx projektledere. 

Læs mere om uddannelsen til teknisk designer på UddannelsesGuidens hjemmeside 


Når du er i lære som industrioperatør, arbejder du med at betjene produktionsanlæg, og du sikrer, at maskinerne fremstiller medicinske produkter af høj kvalitet. Du får erfaring med at vedligeholde maskinerne og at finde fejl og reparere dem. 

Læs mere om uddannelsen til industrioperatør på UddannelsesGuidens hjemmeside ​


Redaktør