​​​​​​​​Foto: Lærling​ i Centralkøkkenet på Rigshospitalet

Lærling med mad og ernæring som fagområde

Læs om at være i lære i Region Hovedstaden, når du uddanner dig til ernæringsassistent, gastronom, gourmetslagter, bager eller konditor. 

​På din læreplads omsætter du teori til praksis

Du skal i lære som en del af din uddannelse. Perioden på lærepladsen er en vigtig del af uddannelsen. Her prøver du kræfter med arbejdspladsens daglige opgaver, og du kan se, hvordan teorien fra undervisningen kan bruges i praksis. Igennem forløbet får du løbende vejledning fra erfarne kolleger, undervisere og vejledere.

Du har mulighed for at søge læreplads på en af Region Hovedstadens mange arbejdspladser, det kan fx være på et hospital, på et bosted eller i et koncerncenter. ​

Når du er i lære som ernæringsassistent, hjælper du med indkøb, anretning og tilberedning af mad, samt oprydning og hygiejne i storkøkkener og kantiner på fx hospitaler eller bosteder. For mange patienter er kost og ernæring en vigtig del af deres pleje og velbefindende. 

Læs mere om uddannelsen til ernæringsassistent på UddannelsesGuidens hjemmeside​


Når du er i lære som bager, bager du brød og kager til patienter, medarbejdere og alle andre, der har deres daglige gang på hospitalerne. Du har styr på råvarerne og de gamle håndværksteknikker, og du kan både betjene produktionsmaskiner og kunder. 

Efter uddannelsens 1.trin er du bagværker, derefter kan du vælge at specialisere dig. Du kan komme i lære i Region Hovedstaden, hvis du specialiserer dig til håndværksbager eller konditor.

Læs mere om uddannelsen til bager og konditor på UddannelsesGuidens hjemmeside​


Når du er i lære som gastronom tilbereder og laver du mad for patienter og ansatte på hospitaler, bosteder eller på andre arbejdspladser i regionen. 

Efter uddannelsens 1.trin er du gastronomiassistent, derefter kan du vælge at specialisere dig til enten gastronom med speciale i smørrebrød og catering eller gastronom med speciale som kok. 

Læs mere om uddannelsen til gastronom på Forkert stavet ordUddannelsesGuidens hjemmeside​​


Når du er i lære som gourmetslagter laver du færdigretter, pølser og andre delikatesser. Hospitalerne i Region Hovedstaden har mange store køkkener med en bred sammensætning af fagfolk, så du vil arbejde tæt sammen med andre faggrupper om at lave den bedste mad og ernæring til patienter, brugere og ansatte i regionen. 

Efter uddannelsens 1.trin er du gourmetslagteraspirant, derefter kan du vælge at specialisere dig til: 

  • Gourmetslagter med specialet i butik 
  • Gourmetslagter med specialet i delikatesser 
  • Gourmetslagter med specialet slagtning
  • Gourmetslagter med specialet som pølsemager.

Læs mere om uddannelsen til gourmetslager på UddannelsesGuidens hjemmeside​




​​​
​​
Redaktør