Dyr og planter

Her finder du korte beskrivelser af uddannelser inden for dyre og planteområdet. Vil du uddannes som dyrepasser eller gartner, skal du søge en elevplads. Praktikpladser slås op på jobsiden. Før du søger praktikplads, skal du opfylde adgangskravene for uddannelsen og/eller bestå grundforløbet.​ Når du har fundet en praktikplads, tilknyttes du en skole. Har du en praktikaftale, får du løn under uddannelsen.

​​​​​​

Dyrep​​asser

Som dyrepasser har du det daglige ansvar for pasning og fodring af hospitalets forsøgsdyr. Arbejdet spænder fra praktiske opgaver som rengøring af dyrenes bure til at assistere ved forskningsprojekter. Du lærer om sundhed og sygdom og at registrere dine iagttagelser. Uddannelsens længde afhænger af dit speciale.
Læs mere om dyrepasseruddannelsen på uddannelsesguiden.dk 

Ga​rtner

Som gartner arbejder du på de grønne arealer omkring hospitalerne. Her får mulighed for at få fingrene i jorden, bruge skuffejern og skovl samt svinge en kost. En del af arbejdet består også i at betjene større maskiner som en traktor og minigraver. Uddannelsens længde afhænger af dit valg af speciale.
Læs mere om gartneruddannelsen på uddannelsesguiden.dk

Redaktør