Håndværk og byggeri

Her finder du korte beskrivelser af uddannelserne inden for håndværk og byggeriområdet. Har det din interesse, skal du søge en elevplads. Praktikpladser slås op på jobsiden. Før du søger en praktikplads, skal du opfylde adgangskravene for uddannelsen og/eller bestå grundforløbet.​ Når du har fundet en praktikplads, planlægges dit praktikforløb, og du tilknyttes erhvervsskole. Har du en praktikaftale, får du løn under uddannelsen.

​​​​​

Bygnings​​maler

Bygningsmaleren behandler og maler murværk, træværk og metalflader. Du opsætter også tapet og forskellige slags væv samt rådgiver om farver og materialer. Arbejdet foregår både indendørs og udendørs uanset årstid. Du har sans for farver og stil, styr på materialer og kender både de nye og gamle maleteknikker.  
Læs mere om maleruddannelsen på uddannelsesguiden.dk

Elektriker

Som elektriker installerer, vedligeholder og reparerer du forskellige slags elektriske og computerstyrede maskiner og anlæg, så der er strøm til lys, maskiner, computere, alarmer mm. Du har gode matematiske evner, er præcis, omhyggelig og fingernem. Du må ikke være farveblind. Uddannelsens længde afhænger af dit speciale. 
Læs mere om elektrikeruddannelsen på uddannelsesguiden.dk 

Gulvlægger

Som gulvlægger lægger du gulve og vurderer hvilke materialer, der skal bruges hvor og hvornår. Du ved, at gulvene på fx hospitaler skal være skridsikre, holdbare for slid og nemme at rengøre. Hver opgave stiller krav til din viden og brede kendskab til materialer og løsninger.
Læs mere om gulvlæggeruddannelsen på uddannelsesguiden.dk 

Smed

Som smed svejser, borer, fræser, drejer og skærer du i jern og metal. Du indgår ofte i produktion og installation af forskellige dele til maskiner og anlæg, så det et klassisk håndværk og højteknologi i et fag.
Læs mere om smeduddannelsen uddannelsesguiden.dk 

Bygningssnedker

Som snedker arbejder du i træ og laver døre, vinduer, møbler og inventar. Da du arbejder med både håndværksmæssig og industriel fremstilling, skal du ikke bare have skruet hænderne godt på, men også have teknisk snilde. 
Læs mere om bygningssnedkeruddannelsen på uddannelsesguiden.dk 

Tømrer

Tømreren udfører de fleste typer af træ - og konstruktionsarbejde – lægger gulve, opsætter tagspær, lofter og skillevægge, indsætter vinduer, døre og andet inventar. Du udfører arbejdsopgaver og konstruktioner efter plantegninger og vedligeholder dit værktøj og maskiner. Som tømrer skal du være fysik stærk og tryg ved højder. 
Læs mere om tømreruddannelsen på uddannelsesguiden.dk 

VVS

Som vvs 'er arbejder du med rørinstallationer, svejseopgaver, installation af fjernvarmeanlæg og fjernvarmeforbindelser. Dine opgaver er praktisk og tekniske krævende, da det er dig der sørger for at forbindelseslinjerne for vand, varme og ventilation på hospitalet fungerer. Uddannelsen har flere specialer.
Læs mere om vvsuddannelsen på uddannelsesguiden.dk

Redaktør