Akutklinikken på Amager Hospital vinder praktikpris

​​Sygeplejestuderende har et trygt læringsrum og bliver inddraget og udfordret på en respektfuld måde. Derfor modtager Akutklinikken Sygeplejestuderendes Praktikpris 2022.

Vent...

​”Der er plads til dumme spørgsmål, og de studerende får virkelig øvet selvstændig sygepleje. Afdelingen ser de studerende som fremtidige kolleger og respekterer de studerende”.

Sådan skrev sygeplejestuderende Emma om sit praktiksted, som hun har nomineret til Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) praktikpris. I Region Hovedstaden var 17 afdelinger nomineret (heraf fem fra Amager og Hvidovre Hospital), og vinderen blev Akutklinikken medicinsk spor på Amager Hospital.

Et praktiksted, der prioriterer uddannelse

Akutklinikken har ligesom mange andre afdelinger landet over manglet sygeplejersker. Og det har været en udfordring for de sygeplejestuderende og deres praktikophold.

”I har skabt de bedst mulige rammer for at være sygeplejestuderende. Det har I gjort ved at tage det modige valg at frikøbe en vejleder, der kan fokusere på lige netop dét,” sagde forperson for SLS, Charlotte Gøtstad Sørensen, da hun var forbi Akutklinikken med blomster, kringle og en indrammet plakat med vinderbegrundelsen.

Men det er ikke kun de studerende, der er glade for ordningen. Den frikøbte vejleder, Birgit Laugesen, har med egne ord fået sit drømmejob:

​”Jeg havde egentlig planer om at gå på pension inden længe, fordi vagtarbejdet begyndte at blive lidt hårdt. I stedet fik jeg tilbuddet om at være vejleder på fuld tid – så nu har jeg trukket min indstilling til pension tilbage,” siger Birgit Laugesen, som har været sygeplejerske på Amager Hospital i 33 år.

”Birgit er eminent”

At det er Birgits drømmejob, kan de studerende mærke. 

​”Birgit fortjener en pris i sig selv – hun er intet mindre end eminent”, står der i Emmas indstilling. Og det er Birgit glad for at få høre, for det er et bevis på, at det, hun gør, faktisk virker. 

”Jeg brænder for vejledningen, og det er et privilegium at få lov til at gøre det hver dag. Jeg lægger meget vægt på at være en kollega, som de studerende eller nye sygeplejersker trygt kan komme til,” siger Birgit Laugesen.

Hun fremhæver også sit bagland – både ledelse og kolleger – at de løser opgaven sammen for at skabe et godt miljø for de nye i afdelingen.

”Alle vil jo gerne have​ dygtige kolleger i den sidste ende,” siger hun.​​Birgit Laugesen i midten omgivet af repræsentanter fra SLS i venstre side og DSR i højre sideRedaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor