Ambition: En hjerteafdeling for københavnerne - på internationalt niveau

​Magnus T. Jensen er ansat som ledende overlæge i den nye Hjertemedicinsk Afdeling fra 1.2.2020. Han kommer med international erfaring i de hjertesygdomme, som berører allerflest danskere.

Vent...

​Når Magnus T. Jensen træder ind på Hjertemedicinsk Afdeling som ny ledende overlæge, medbringer han et internationalt udsyn og en klar vision for den nye hjerteafdeling.

"Vi skal levere diagnostik, behandling og forskning inden for hjerteområdet på højt internationalt niveau og samtidig være den lokale hjerteafdeling for de københavnske borgere," siger 41-årige Magnus T. Jensen, som nu sammen med ledende oversygeplejerske Jette Beck Mieritz skal stå i spidsen for Hjertemedicinsk Afdeling, som før var en del af Medicinsk Enhed.

Han har i hele sin karriere beskæftiget sig med organisation og forskning i behandling af hjertesygdomme og har et bredt netværk både i Danmark og internationalt. Internationalt blandt andet via sit lektorat ved Queen Mary University of London og herhjemme blandt andet via Arbejdsgruppen for Digital Health under Dansk Cardiologisk Selskab, hvor han er stiftende formand og medlem af den europæiske bestyrelse.

En vigtig lægelig opgave

Magnus T. Jensen kommer fra en klinisk stilling som 1. reservelæge på Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet. Stillingen som ledende overlæge er dermed et skift og en ny rolle, Magnus T. Jensen selvfølgelig har gjort sig sine overvejelser omkring og føler sig godt forberedt til at varetage.

"Jeg er imponeret over, at afdelingen og direktionen har peget på en ung leder. Det er meget motiverende. Jeg tror, at jeg som ung leder kan tilføre den nye hjerteafdeling en energi og en klar vision for de kommende år. Det er en meget vigtig lægelig opgave at sikre, at de københavnske borgere får en god kardiologisk behandling både nu og i fremtiden," fortæller Magnus T. Jensen og uddyber:

"Det er en spændende udfordring at kunne være med til at fortsætte udviklingen på hjerteområdet i København. På Amager og Hvidovre Hospitals hjerteafdeling skal vores spidskompetence være at behandle de hjertesygdomme, som berører flest," siger Magnus T. Jensen.

Ny metoder og teknologier – baseret på kendte værdier

Han stræber blandt andet efter, at afdelingen skal styre mod nye, moderne teknikker og teknologier i diagnosticeringen og behandlingen af fx de hyppigste sygdomme i afdelingen: blodpropper i hjertet, nedsat pumpefunktionen og hjerterytmeforstyrrelser.

"Når vi er i Danmarks største optageområde, har vi ikke kun mulighederne for at gøre det godt, men også en forpligtelse over for borgerne til at levere diagnostik og behandling på hjerteområdet på et højt internationalt niveau," siger Magnus T. Jensen, som glæder sig til at komme i gang.

"Det er jo en ny afdeling, som skal etableres og udvikles, men den opstår jo ikke ud af ingenting. Den bygger på fantastisk dygtige og engagerede læger, stab og plejepersonale, og derfor har vi allerede et solidt afsæt til at fortsætte den gode udvikling. Som leder, vil jeg engagere mig i de daglige udfordringer, men også have øje for, hvor afdelingen skal være om 1, 5 og 10 år. Vi skal orientere os mod samarbejder og klinisk forskning både i lokalsamfundet, i regionen og internationalt," siger Magnus T. Jensen.

Fakta: Om Magnus T. Jensen

Tiltræder som Ledende Overlæge på Hjertemedicinsk Afdeling den 1. februar 2020.

Uddannelse:

2020 Speciallæge i Kardiologi

2018-19 Cardiovascular Imaging, Barts Heart Centre, Queen Mary University of London

2018  Master of Science (Distinction) i Sundhedsøkonomi og Sundhedsledelse, London School of Economics and Political Science

2014 PhD, Københavns Universitet

2007 Læge, Københavns Universitet

2004-5 Doris Duke Clinical Research Fellow, Uni. California San Francisco

1999 Premierløjtnant af Reserven, Kamptropperne, Hæren

Forskning:

Siden 2019 Honorary Clinical Senior Lecturer ved Centre for Advanced Cardiovascular Imaging, Queen Mary University of London. Forfatter til omkring 70 videnskabelige artikler. Medlem af styregruppen for The Copenhagen Male Study og leder af Tusind&1 Studiet. Forskningsresultater omtalt i internationale og nationale medier, f.eks. The New York Times, mm.

Har vundet flere nationale og internationale forskningspriser, bl.a. ”Young Author Achievement Award 2015” fra American College of Cardiology, ”Young Investigator Award 2011” fra European Society of Cardiology og ”Bagger-Sørensen Fondens Talentpris 2017”.

Bestyrelsesarbejde:

Stiftende formand Arbejdsgruppen for Digital Health under Dansk Cardiologisk Selskab og medlem af den europæiske bestyrelse.

Tidl. næstformand for arb. gruppen for Præventiv Kardiologi (2013-2016).

Bosiddende på Østerbro. 41 år.