1. august skifter Kurt Stig Jensen Rigshospitalets Juliane Marie Center ud med vicedirektørposten i Hvidovre Hospitals Taghus 1. Og det var vestegnshospitalets store ambitioner, der fik den 56-årige uddannede cand.scient.pol. til at bytte 2100-postnummeret ud med Hvidovres 2650.
"Jeg blev tændt af perspektiverne på Amager og Hvidovre Hospital. Tanken om at være model for fremtidens akuthospital var både spændende og ambitiøs. Det tiltalte mig meget. Jeg tror, at hospitalet både har størrelsen og den rette specialesammensætning til at få det til at lykkes," siger Kurt Stig Jensen, som faktisk tidligere har arbejdet som direktionssekretær på Hvidovre Hospital (1994-2000).
Den svære flytning
Siden da er han dog gået chefvejen og har blandt andet været centerdirektør på Finsencentret og Juliane Marie Centret på Rigshospitalet. To stillinger, som har klædt ham godt på til den nye rolle som vicedirektør på et af landets største akuthospitaler.
Kurt Stig Jensen beskriver sig selv som en administrativ og strategisk stærk leder med en stor interesse og en dyb respekt for det sundhedsfaglige arbejde. Han håber, at han i samspil med hospitalets stærke sundhedsfaglige kræfter kan være med til at gøre hospitalet til landets bedste akuthospital og til at gøre organisationen klar til at flytte ind i nybyggeriet om nogle år.
"Min force er at tænke strategisk og at have øje for den langsigtede planlægning – altså at tænke på, hvordan vi skal arbejde de næste fem år for at nå vores mål. Blandt andet er jeg meget optaget af, at vi tænker meget i, hvordan vi rykker bedst ind i de nye rammer, når nybyggeriet står klar. Det er ofte en opgave, man tager for let på, men hvis de nye arbejdsmetoder skal fungere godt fra starten, kræver det, at man har planlagt og gennemtænkt det grundigt – og det arbejde skal gerne begynde flere år i forvejen," siger han.
Lyt til patienterne
Et andet område, som optager Kurt Stig Jensen, er patientinvolvering. Og selvom det er et buzz-ord, som er svært at komme udenom i disse dage, så sætter den nye vicedirektør handling bag ordene.
"Det er for mig at se helt naturligt, at vi her i 2017 inddrager vores patienter og pårørende. Det er noget jeg har arbejdet meget med på Rigshospitalet og i arbejdet med Børneriget (Rigshospitalets kommende afdeling for mødre og børn, red.), og det er min oplevelse, at man altid får meget igen, når man spørger patienterne. Man får nye ideer og ser tingene fra en anden vinkel," siger han og uddyber:
"Fx blev vi meget klogere, da vi arbejdede med Børneriget, hvor vi ved at tale med børnene fandt ud af, hvor stor en rolle leg spiller for dem – også under en indlæggelse. Og så tænkte vi, at vi skulle bygge et lækkert legerum, men igen blev vi klogere, da vi talte med børnene om det. Vi kunne jo høre, at børnene leger hele tiden, så det ville give meget mere mening, hvis vi tænkte leg ind i hele byggeriet og ikke kun i et enkelt rum", fortæller Kurt Stig Jensen, som har ambitioner om bygge videre på hospitalets patient- og pårørendeinddragelse, når han kommer til Amager og Hvidovre Hospital.
Mød også hospitalets anden nye vicedirektør Janne Elsborg.
Blå bog
1987-1994 – fuldmægtig i Sundhedsministeriet.
1994-2000 – direktionssekretær på Hvidovre Hospital.
2000-2003 – planlægningskonsulent i H:S Direktionen.
2004-2014 – centerdirektør i Finsencentret, Rigshospitalet.
2014 – 2017 - centerdirektør i Juliane Marie Centret, Rigshospitalet.
Kurt Stig Jensen går op i god musik, god litteratur og god mad. Han har sammen med sin hustru, Nina, og fire sammenbragte og fælles børn en ødegård i Sverige, som de besøger så ofte som muligt for at nyde naturen og stilheden.