Der blev pustet igennem på Lungedagen

​Der var stor interesse for at puste i spirometeret, da Amager og Hvidovre Hospital inviterede ansatte og borgere til lungetjek. Læs om Lungedagen og se billeder her.

Vent...

Mange borgere og ansatte tog onsdag imod tilbuddet om at få testet deres lunger af sygeplejersker på Amager og Hvidovre Hospital i anledning af den Internationale Lungedag.

Det kan nemlig være en god ide at få tjekket lungerne, hvis man går rundt med længerevarende hoste, åndenød eller pibende eller hvæsende vejrtrækning.

Afdelingssygeplejerske Annette Mørck uddelte kø-nummer til de ialt 220 borgere, om mødte op til lungetjek og snak om lungerne på Tårnby Rådhus.

73-årige Jette Schultz var en af dem, der onsdag formiddag lagde vejen forbi Tårnby Rådhus, hvor lungesygeplejersker fra Amager Hospital sammen med Lungeforeningen var rykket ud med spirometer og gode råd.

"Jeg kan godt mærke, at jeg ikke har så meget luft som før i tiden, så jeg vil gerne holde øje med udviklingen", fortalte Jette Schultz, inden hun kraftigt akkompagneret af lungesygeplejerske Sophy Hilbuberg pustede alt hvad hun kunne i spirometeret.

Hun var tilfreds med resultatet, som viste sig at være en smule bedre end sidste år, men tog også imod lungesygeplejerskens råd om at styrke sine lårmuskler, for bedre at kunne bevæge sig uden at blive forpustet.

"Jeg har en motionscykel, som bare står i et hjørne hjemme i stuen, men den skal jeg altså til at bruge noget mere nu, fx når jeg ser fjernsyn eller strikker".

På Hvidovre Hospital var koordinator og lungesygeplejerske Hanna Kassaya meget tilfreds med dagens fremmøde på 202 personer.

"Mange borgere kommer hvert år, og de har deres resultater med fra forrige år, så de kan sammenligne. Nogle af dem viser sig at have astma eller KOL, og de har talt med vores læge, som også har stået her i dag, ligesom vi også har henvist flere til at tale med hospitalets rygestoprådgiver".