Det vælter ind med brækkede arme og ben

Weekendens voldsomme snevejr har sat Amager og Hvidovre Hospitals akut-personale på overarbejde.

​​Kong Vinters weekend-visit i Region Hovedstaden har sat akutberedskabet på en prøve. Ambulancekørsel måtte hjælpes af militærkøretøjer, mange medarbejdere kunne ikke komme på arbejde, og nu begynder de glatte veje også at sende folk på hospitalet. På Hvidovre Hospital har mandag morgen været ekstraordinært travl. Der har således været mere end fire gange så mange patienter på Akutmodtagelsen, som på en normal mandag morgen.

Rigtig mange faldskader

"I weekenden kom der faktisk ikke så mange patienter ind, men mandag morgen er det væltet ind med brækkede arme og ben og hoftebrud. Der er rigtig mange faldskader, fordi folk skal på arbejde i det glatte føre," siger ledende overlæge på Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse Gertrude Ellekilde, som fortæller, at vinterens komme dog godt kunne mærkes på Akutmodtagelsen henover weekenden.

"Selvom der ikke var så mange skader i weekenden, var der flere ansatte, som måtte blive længere på arbejde, fordi afløserne ikke kunne komme ​frem i det voldsomme vejr. Så på den måde kunne vi mærke det."

​Ro på, på Amager​

På Amager Hospitals Akutklinik var weekenden rolig, faktisk mere stille end normalt.

"Det var en meget rolig weekend," siger ledende overlæge Jens Rasmussen og fortsætter:

"Jeg tror simpelt hen folk er blevet inden for, fordi der var så koldt og vådt. Vi har heller ikke fået flere ind mandag morgen, men vi forventer at der kommer en del i løbet af eftermiddagen. Når vejret er godt og det er hverdag, bevæger folk sig ud, og når det er så glat som det er, så er der stor risiko for at man falder." ​​