"Dræberbakterier", patientfeedback og tv "Live fra Tarmen"

​​Er debatten om ”dræberbakterier” blæst ud af proportion? Skal vi vaccinere asylansøgere? Og hvad lavede en forskningsleder og en professor fra Hvidovre Hospital i programmet ”Live fra Tarmen”? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver vendt i denne omgang presseklip.​

Penge til syge børn 

Ballerup Bladet - 12.03. 
Donation Boligafdelingen Grønnehaven i Skovlunde gav 4000 kroner til børneafdelingen på Hvidovre Hospital.

​Live fra Tarmen: Hvor meget tør du vide om dig selv?

DR3 - o9.03.
Vi går backstage på Thomas og Emil der skal tjekkes i hoved og røv for at se om de fejler noget. Men hvor langt tør de gå? Er der viden og sygdomme, vi egentlig ikke vil kende til af frygt for vores udløbsdato. I aften bliver de begge indlagt på Herlev Hospital, hvor de skal have foretaget en række undersøgelser - blandt andet en kikkertundersøgelse i tarmen og i maven.  Medvirker også: Thomas Benfield og Jesper Eugen Olsen fra Hvidovre Hospital.

Se mere her: https://www.dr.dk/tv/se​​/live-fra-tarmen/live-fra-tarmen-hvor-meget-toer-du-vide-om-dig-selv ​

Ekspert: Danmark bør vaccinere asylsøgere 

Ugeskrift for Læger - 12.03. 
I Tyskland gennemføres vaccinationskampagne i asylcentre efter mæslingeudbrud blandt uvaccinerede flygtninge. Det mener Sundhedsstyrelsen ikke er nødvendigt i Danmark - men en fremtrædende infektionsmediciner er uenig. I Stuttgart blev en yngre mand fra Bosnien og hans to døtre på to og fire år syge og indlagt på byens hospital....Overlæge og klinisk professor på Hvidovre Hospitals infektionsmedicinske afdeling, Thomas Benfield, er helt uenig.


Forskere: MRSA og andre 'dræberbakterier' er blæst ud af proportion 

LandbrugsAvisen - 11.03. 
Forskere mener at MRSA, listeria og salmonella har fået unødvendigt meget fokus hos medierne. Dette var eksempelvis tilfældet henover julen, hvor spædbørn på Hvidovre Hospital blev ramt af MRSA.


Resistent antifanatiker 

Weekendavisen - 13.03. 
Antibiotika. Venstres Esben Lunde Larsen mener, at »såkaldte eksperter« tager landbruget som gidsel for at fremme deres egen »selvinteresse og forskningspolitiske dagsorden«. Overlæge Henrik Westh, der er leder af MRSA Videncenter på Hvidovre Hospital, er også en af landets førende eksperter inden for resistens, og han er enig med Hans Jørn Kolmos.


DEJLIGE DOWNSVENNER 

Lokalavisen Hvidovre Avis - 10.03. af Eleonora Andersen, familieterapeut, Hvidovre    
DEBAT: Andre medier skriver begejstret om "Gennembrud for screening for Downs syndrom" på Hvidovre Hospital....Hvem i det ganske land og Hvidovre lige fra overlægen til den udviklingshæmmede har ikke brug for de erklæringer - uanset intelligenskvotient, helbredstilstand, udseende, hudfarve ...Eleonora Andersen, familieterapeut, Hvidovre...

Kontant afregning på hospitalet 

SN.dk Storkøbenhavn - 17.03. 
Med det nye værktøj Patientfeedback kan alle afdelinger på Hvidovre Hospital snart få løbende respons fra patienterne, lige når de forlader hospitalet efter en indlæggelse eller et ambulant besøg.

​Grøn varme på hospital 

Vestegnen - 11.03. 
Det afgørende skridt i Glostrup Hospitals plan om at overgå til fjernvarme blev realiseret, da Glostrup Hospitals to store gaskedler, der har holdt hospitalet varmt siden 1990'erne, blev slukket forleden.


​Byggenyt 

Licitationen - Byggeriets Dagblad - 12.03. 
Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre Kommune har godkendt forslag til Lokalplan 229 for Hvidovre Hospital og kollegium....Lokalplanen skal først og fremmest muliggøre en større udvidelse af hospitalet.


At føde skal være trygt! 

Lokalvisen Hvidovre Avis - 17.03. 
Vi skal gøre rammerne bedre, skriver regionsformand Sophie Hæstorp Andersen: Som borger i Hvidovre har du måske læst om gravide kvinder, der på grund af pladsmangel bliver flyttet til et andet fødested...


Gravide på langfart 

Folkebladet Glostrup, Brøndby & Vallensbæk - 18.03. Af Kenneth Kristensen Berth (DF), regionsrådsmedlem & folketingskandidat
DEBAT: I 2010 lukkede fødeafdelingen på Glostrup Hospital....Glostrup, som egentlig skulle have født på Hvidovre Hospital, nu henvist til at føde på Nordsjællands Hospital i Hillerød....Særligt må man undre sig, når man som regionspolitiker i eftersommeren 2014 fik at vide, at regionen ved at overføre en række vestegnskommuner fra Herlev til Hvidovre Hospital og aflaste Rigshospitalets... 


Ny skanner har styr på tanker og følelser 

Sydkysten Nord - 18.03.
Ny skanner på Hvidovre Hospital kan se ind i hjernen, når vi tænker og føler. Region Hovedstaden håber, at forskere vil bruge Danmarks kraftigste MR-skanner til at afsløre ændringer i hjernen ved alvorlige sygdomme.


Opgør med årtiers tro på antabus 

Kristeligt Dagblad - 03.03. 
Sundhedsstyrelsen vil med nye retningslinjer for behandling af alkoholafhængige gøre op med opfattelsen af antabus som et mirakelmiddel.  I stedet skal der fokuseres mere på terapi, også for pårørende. Ulrik Becker, overlæge på Hvidovre Hospital og professor ved Statens Institut for Folkesundhed, som har været med til at udarbejde de nye retningslinjer.


Ny skanner på Hvidovre Hospital kan se ind i hjernen, når vi tænker og føler

Lokalavisen Hvidovre Avis - 03.03.
Region Hovedstaden håber, at forskere vil bruge Danmarks kraftigste MR-skanner til at afsløre ændringer i hjernen ved alvorlige sygdomme.


Danmarks kraftigste magnet-skanner snurrer nu i Hvidovre 

Ingeniøren - 27.02. 
En MR-scanner på Hvidovre Hospital med et magnetfelt 140.000 gange kraftigere end Jordens kan give detaljerede billeder af hjernens indre og bidrage med ny viden om sygdomme som sklerose.


Ny skanner på Hvidovre Hospital 

Parkinsonforeningen - 27.02. 
Region Hovedstaden kunne i tirsdags indvie Danmarks kraftigste MR-skanner, der forhåbentlig kan give mere information og afgørende viden om alvorlige hjernesygdomme, herunder Parkinson, skizofreni, sclerose og epilepsi.


​Energirenovering med ESCO skal spare Hvidovre Hospital for millioner 

Cowi - 27.02.
Energirenoveringen omfatter også vinduer og isolering af facader. Summary âCOWI har netop rådgivet Hvidovre Hospital om energirenovering af cirka 250.000 m.


​Ekspert: Ambassadørmor fik ulovlig behandling 

Ekstra Bladet - 11.03. 
Sundhedsjurist mener, at hospitalsdirektør har ignoreret instrukser fra Sundhedsministeriet


Vicedirektør Mogensen går igenigen 

Ekstra Bladet - 05.03.
Det undrer mig, at det gang på gang er vicedirektøren Torben Mogensen, der udtaler sig om diverse 'skævheder' på Hvidovre Hospital. Den mediebevidste vicedirektør huskes bl.a. for sin begejstring for halalslagtet kød til patienterne.


Vil anmelde hospital 

Ekstra Bladet - 05.03. 
Dansk Sygeplejeråd vil nu have Hvidovre Hospital anmeldt til Arbejdstilsynet efter Ekstra Bladets afdækning af de groteske forhold på hospitalet. - Jeg vil konkret undersøge, om det kan lade sig gøre at få Arbejdstilsynet ud i en sag som denne.


Ingen kvaler - forsikringen betaler 

Ekstra Bladet - 05.03. 
PSYKOLOGHJÆLP TIL PERSONALET: Ekstra Bladet har spurgt Susanne Poulsen, vicedirektør på Glostrup Hospital, der har ansvaret for afdelingen på Hvidovre, hvad hun siger til, at der er personale, som har sagt op som følge af sagen.


Bagsiden: Mogensenskolen 

Information - 05.03. 
Det er selvsagt uheldigt, at den saudiarabiske ambassadørs mor får særbehandling på Hvidovre Hospital.


Jeg græder kun når jeg er alene

Ekstra Bladet - 15.03. 
Anna Tangmose Larsen havde aldrig forestillet sig, at hun i en alder af 33 skulle være alenemor og enke efter sin mands brutale kræftforløb ... Det sker på Hvidovre Hospital, som Thomas nu er blevet henvist til, fordi de her er specialister på området ... Men forløbet på Hvidovre Hospital er bestemt ikke problemfrit....Da Thomas er indlagt på Hvidovre Hospital...


UGESKRIFT.dk

Ugeskrift for Læger - 16.03. 
En revisionsundersøgelse af økonomien bag et omstridt videnscenter på Hvidovre Hospital...


​Over hver fjerde læge og sygeplejerske føler sig mærket af stress

Dr P4 – 05.03
Det er et stressramt personale, der behandler på de københavnske hospitaler, og det kan give fejl i behandlingen.


Mange arbejdsopgaver stresser hospitalslægerne 

Amager Bladet - 03.03. 
Over hver fjerde af de ansatte på de københavnske hospitaler føler sig stresset dagligt eller ugentligt. Det giver dårligere behandling til patienterne, siger flere parter (bl.a. læge fra Amager Hospital)


Redaktør