Eliteportøren

​​Portør Kenny Hvorslev Jakobsen fra Amager Hospital hyldes som velfærdstalent på Christiansborg den 19. april. ”Han har virkelig fortjent det,” siger kollegaen Tommy Bo Nielsen.

En dag i marts åbnede portør på Amager Hospital, Kenny Hvorslev Jakobsen, 29, som altid sin mailboks som en del af dagens dont. Men denne dag bød mailen på en overraskelse:

"Du er blevet nomineret af Tommy Bo Nielsen til PenSam og FOA Ungdoms's pris for Velfærdstalenter 2018. Sammen med 99 andre er du blevet udvalgt til at være et af de største unge talenter. Tillykke," læste han.

"Jeg blev glad. Helt utroligt glad," fortæller Kenny Hvorslev Jakobsen.

"Jeg er eliteportør"

Kenny Hvorslev rødmer næsten igennem telefonen, men ved samtidig godt selv, at han stod i første række, da egenskaberne som god kollega og god portør blev uddelt.

"Jeg synes selv, jeg gør en forskel. Jeg plejer jeg at sige, at jeg ikke bare er portør, jeg er eliteportør," griner han.

En eliteportør er ifølge Kenny blandt andet en for hvem, patienterne altid er i fokus.

"Vi skal hjælpe patienterne på toilettet eller i seng, og derfor er vi nødt til at røre ved deres kroppe, og det kan være ubehageligt for nogen. Det kræver situationsfornemmelse, og så kan man på det rigtige tidspunkt fyre en lille joke af. Så griner vi lidt af det, og så er det ikke så trist alt sammen."

Han giver lige det ekstra

Kollegaen, der nominerede Kenny Hvorslev Jakobsen, hedder Tommy Bo Nielsen og arbejder sammen med Kenny på 10. år.

Ifølge Tommy Nielsen er Kenny Hvorslev Jakobsen meget obs på, om kollegerne og patienterne har det godt. Og så deler han venligt ud af håndværksmæssige råd og pc-kendskab til kollegerne efter arbejdstid, fortæller Tommy Bo Nielsen.

"Han giver altid lige det ekstra og er virkelig vellidt, også blandt patienterne, lægerne og sygeplejerskerne. Jeg vil tro, at alle ved, hvem Kenny er. Kenny er en, man altid kan regne med," siger Tommy Bo Nielsen.

Torsdag den 19. april 2018 kl. 9 til 12 hyldes portør fra Amager Hospital, Kenny Hvorslev Jakobsen, sammen med 99 andre unge velfærdstalenter til et arrangement på Christiansborg i København.
Der vil blandt andet være taler fra Børne- og socialminister Mai Mercado, ældreordfører Astrid Kragh og et par af de unge talenter samt musik og lidt mad og drikke. En dag, hvor de unge talenters faglighed er på dagsordenen.