Den 6. oktober havde Det Grønne Udvalg inviteret alle AHH’s medarbejdere til workshop om grøn omstilling og bæredygtighed. Her skulle de hjælpe med at videreudvikle nogle af de idéer, som medarbejderne tilbage i juni havde givet i bytte for en grøn kage.
Workshoppen var delt ind i tre temaer: Affald, sortering og genbrug, Forbrug og adfærd i klinikken og Klimavenlig kost og kantine.
Gode idéer og inputs
Alle tre temaer blev indledt med et kort oplæg for at sætte rammen for idéudviklingen. Dernæst fik de fremmødte medarbejdere ordet. I fællesskab skulle de komme med idéer til, hvordan man for eksempel kan gøre affaldssortering nemmere, forbruge mindre og grønnere i klinikken, eller hvordan kantinen kan blive mere bæredygtig.Nogle af idéerne var:
- Kurser og oplæring i affaldssortering – også som en del af onboardingen af nyansatte
- Køb færre engangsprodukter til klinikken
- Kantinens menu skal være præget af sæsonens grøntsager
- Hver afdeling har én ansvarlig for affaldssortering, som sørger for at være opdateret med nyeste viden
- Undgå engangsservice i kantinen
- Mindske spild i klinikken, fordi der bliver købt for mange varer hjem, som udløber, eller der bliver købt forkerte varer
- Én køddag i kantinen i stedet for én kødfri dag