HOV! Smittede du lige bedstefar?

​Det er vigtigt, at du vasker eller spritter hænder, før du besøger familie eller venner på hospitalet.

Vent...
Forestil dig din bedstefar, der er indlagt med en lungebetændelse. Du har været småsløj, siden du vågnede, hostet lidt og næsen løber måske også. Men du vil alligevel besøge ham på hospitalet. Han har det trods alt værre, end du har det.
 
Du går fra gaden ind på hospitalet og ind på hans stue. Direkte hen til ham, tager ham kærligt i hånden og aer ham på kinden. Den smitte, du har på dig, har du givet videre til ham uden nogen af jer har opdaget det. Måske overlever han – måske gør han ikke. 

Havde du brugt 20-30 sekunder på håndhygiejne, så havde du minimeret risikoen for, at han var blevet smittet, betragteligt. Håndhygiejne fjerner eller dræber de mikroorganismer, der kan være skadelige for dig selv og din familie. 
Håndsprit og håndsæbe er altid tilgængeligt på hospitalerne, og kan frit benyttes. Det tager kun 30 sekunder.

Sådan anbefaler vi, at du gør: 

  1. Fugt hænderne med håndsprit. Brug 2 pump.
  2. Gnid hænderne grundigt med håndsprit overalt, til hænderne er tørre. Det tager ca. 30 sekunder.

Håndhygiejne-relaterede infektioner påvirker 100 millioner af mennesker verden over

Håndhygiejne-relaterede infektioner som influenza, diarré, børnesår og øjenbetændelse påvirker 100 millioner af mennesker verden over. Uanset om du er bor i et rigt eller fattigt land, så redder rene hænder liv. I Danmark får op mod hver tiende patient, der er indlagt eller bliver behandlet på et hospital, en hospitalsinfektion, og håndhygiejne er den vigtigste faktor for at forhindre smitten. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor