Her skal patienter med Covid ligge fremover

​Afsnittet Covid-ISO-1 er lukket. Hvis Covid ikke er den primære årsag til indlæggelsen, skal Covid-smittede patienter indlægges i den relevante specialafdeling.

Vent...

Covid ISO-1 på Hvidovre Hospital er lukket som selvstændig funktion.

Oprindeligt var planen, at funktionen skulle integreres i Lungemedicinsk afdeling, som skulle udvides med 10 sengepladser til Covid-patienter. Men med det lave antal indlagte patienter med Covid, er den plan indtil videre lagt i skuffen.,

"Hvis Covid ikke er den primære årsag til, at patienten skal indlægges, skal vi behandle patienter med lungesygdomme som vi plejer. Ligesom Covid-patienter også kan blive indlagt i andre afsnit, hvis den primære sygdom er relateret til deres speciale", fortæller Lene Guldager, der er ledende oversygeplejerske i Lungemedicinsk og Endokrinologisk Afdeling.

I de tilfælde, hvor Covid er den primære årsag til, at patienten er indlagt, vil patienten høre til i Infektionsmedicinsk Afdeling.

"Vi skal henover sommeren - i takt med at der rekrutteres sygeplejersker - udvide med 6 sengepladser til de patienter, hvor Covid er hovedårsagen", siger afdelingens ledende overlæge Bjarne Ørskov Lindhardt.

De Covid-patienter, som har behov for intensiv behandling og evt. respirator, bliver indlagt i Intensivafsnittet.

"Der er lige nu ikke planer om at udvide antallet af sengepladser. Vi har 12 intensivpladser og 4 IMA-pladser, ligesom tidligere. Hvis antallet af Covid-patienter stiger igen, vil vi formentlig overføre de øvrige patienter til andre hospitaler. 'ved ny opblussen eller en akut stor stigning af Covid-patienter med intensiv behov, kan vi inddrage pladser på Opvågningen", lyder det fra ledende overlæge Claus Lund.

Hvis det bliver nødvendigt igen at øge antallet af særlige sengepladser til patienter med Covid, er Lungemedicinsk Afdeling klar til at tage imod.

"Vores plejepersonale får bl.a. løbende undervisning i respirationsfysiologi, og det vil plejepersonale, der kommer fra andre specialer også få. Flere af vores overlæger har stået i spidsen for at udvikle de mest optimale retningslinjer for iltbehandling af Covid-patienterne. Bl.a. har Ejvind Frausing undervist en del i O2Matic-behandlingen, og Klaus Nielsen har været med til at udvikle retningslinjen for iltbehandlingen til Covid-patienterne", fortæller Lene Guldager.