Hospitalet sætter fokus på håndhygiejne

​Plakater ved indgangen, pjecer i venterummene, vejvisere til spritdispensere og håndvaske, engangsspritbrikker til hænderne. Fra 6. maj sætter hospitalerne i Region Hovedstaden fokus på håndhygiejne.

Vent...
I Danmark får op mod hver tiende patient, der er indlagt eller bliver behandlet på et hospital, en hospitalsinfektion, og håndhygiejne er den vigtigste faktor til at forhindre smitte.

Derfor sætter Region Hovedstaden fokus på håndhygiejne fra den 6. maj 2019. Vi fortæller og instruerer patienter og pårørende i, hvordan de kan gøre en forskel og redde sig selv eller sine pårørende fra at blive unødigt syg.

Håndhygiejne-relaterede infektioner påvirker 100 millioner af mennesker verden over. Uanset om du bor i et rigt eller fattigt land, så redder rene hænder liv.
Med rene hænder minimerer du risikoen for at blive smittet og at smitte andre.

Sådan anbefaler vi, at du gør:

1. Fugt hænderne med håndsprit. Brug 2 pump.
  2. Gnid hænderne grundigt med håndsprit overalt, til hænderne er tørre. Det tager ca. 30 sekunder.

Rene hænder redder liv – beskyt dig selv og dine pårørende