Hospitalsdirektøren tager stort spring opad

​​Dagens Medicin har lige offentliggjort liste over årets mest indflydelsesrige personer i sundhedsvæsnet. Vores egen hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv har taget et spring fra nummer 82 til 58. Læs hendes kommentar her.​

Vent...
​Artiklen tager 1,5 minutter at læse

Fra 82 til 58. Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv har sprunget 24 pladser opad på Dagens Medicins årlige opgørelse over de mest indflydelsesrige personer i sundhedsvæsnet. 


I alt 408 indflydelsesrige har været vurderet af Magtpanelet. Og hospitalsdirektøren  ligger i den just offentliggjorte top 100 på en flot nummer 58 – i fornemt selskab med en tidligere minister (Jonas Dahl fra Regionshospitalet Randers) og højere placeret end formand Jakob Elleman-Jensen fra Venstre. 

”Driftens embedsmænd” får en position

”Amager og Hvidovre Hospital har været et centralt corona-hospital. Det kan have en indflydelse på, hvorfor jeg er steget i graderne.  Jeg er også ret aktiv på sociale medier, hvilket også kan have en betydning,” siger hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv.

Hun oplever, at årets liste bærer præg af, at ”driftens embedsmænd” har fået en position. Også her spiller coronakrisen ind, spørgsmål om fx drift og kapacitet er blevet en mere central del af den offentlige debat end normalt. Hospitalsdirektøren har de sidste 4-5 år siddet med i panelet, hvor hun dog hverken kan tildele en score til sig selv eller egne ansatte. 

”Det er sjovt og det er jo bare bedste mands bedste bud ud fra hvert sit perspektiv. Og jeg har da også sendt listen til  mine børn, der synes, det er sejt at have en så magtfuld mor,” tilføjer hospitalsdirektøren med et smil. 

Ydmyg infektionsmediciner ligger stabilt

Professor Thomas Benfield har været en yderst benyttet ekspertkilde under coronakrisen. Han bevarer en flot position som nummer 45 på Dagens Medicins opgørelse (han lå nummer 41 sidste år).
”Min placering er overraskende høj, men debatten om COVID-19 har stadig godt fat i landet,” siger professoren. Han vurderede sidste år, at hans placering på magtlisten vil dale sådan cirka i takt med kurven over smittede i Danmark. 

”Jeg kan godt forstå, at han stadig har en flot placering,” siger Birgitte Rav Degenkolv.  ”Hans venlige, kompetente og empatiske væremåde husker folk,” vurderer hospitalsdirektøren.

Om Magtpanelet

Dagens Medicins Magtpanel har i år vurderet 408 af de mest indflydelsesrige personer i sundhedssektoren. Aktørerne er vurderet i den stilling, de beklæder netop nu (panelet har svaret pr. 2. august 2021), og paneldeldeltagerne har ikke kunnet give sig selv point – eller personer tæt på, hvor de har følt sig inhabile.
Sundhedspersonerne er vurderet på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er bedst, på i alt 6 områder eller parametre.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor