​​

Hun tror på de yngre sygeplejersker

​Jette Beck Mieritz er ny ledende oversygeplejerske på den nye Hjertemedicinsk Afdeling. Hun har stor erfaring med hjertespecialet og med at skabe fællesskaber og udvikle sygeplejerskers faglighed. 

Vent...

​Da to yngre sygeplejersker på Hjertemedicinsk Afsnit 115 sidste år vandt hospitalets sygeplejepris, var det med en meget glad Jette Beck Mieritz i kulissen. Hun var på det tidspunkt konstitueret ledende oversygeplejerske i Medicinsk Enhed og havde været med til at bane vejen for, at de to kolleger kunne udvikle sygeplejen og behandlingen til patienter med delir.

"Jeg tror meget på de yngre sygeplejersker og på at hjælpe dem frem. De kan ofte byde ind med ny viden, som de erfarne sygeplejersker efterspørger, så det er en fordel for alle. Samtidig kan vi jo have store problemer med at rekruttere, så det gælder om at give plads til udvikling, så folk gerne vil blive her," fortæller 53-årige Jette Beck Mieritz.

Hun har nu smidt tillægsordet "konstitueret" fra sin titel og træder ind på scenen som ledende oversygeplejerske for den nye Hjertemedicinsk Afdeling. Den var tidligere en del af Medicinsk Enhed, men er fra 1. februar blevet en selvstændig afdeling. Jette Beck Mieritz skal varetage ledelsen i den nye afdeling sammen med ny ledende overlæge Magnus T. Jensen.

At blive én afdeling

Netop etableringen af en ny afdeling er ikke en fremmed opgave for Jette Beck Mieritz. Inden hun kom til Hvidovre fra Amager Hospital havde hun som afdelingssygeplejerske været med til at fusionere to hjerteafdelinger på Amager – og det blev også den indledende opgave, da hun kom til Hvidovre i 2013.

"Det er en stor opgave at fusionere to afdelinger med hver deres profil og personale. De havde haft nogenlunde de samme opgaver og patienter, men alligevel var det meget krævende at etablere fx fælles personalerum. Mange kan jo have det svært med forandringer," fortæller Jette Beck Mieritz.

I den nye afdeling er udfordringen lignende, bare med omvendt fortegn, fordi hjertespecialet nu skal etablere sig i sin egen afdeling i stedet for at tilhøre samme enhed som lungemedicin og endokrionologi.

To afdelinger – tæt samarbejde

En del af øvelsen bliver stadig at arbejde tæt sammen, som specialerne gjorde i Medicinsk Enhed. Fx har afdelingerne en fælles stab, og tanken er også at holde fast i fælles møder for afdelingssygeplejerskerne, fx en gang om måneden. Jette Beck Mieritz føler sig godt klædt på efter at have "øvet" sig i et halvt år som konstitueret. Hun har fx etableret en fast dag på Amager, hvor en del af afdelingen har til huse, hvilket hun vil fortsætte med endda med en halv dag ekstra.

"Tiden som konstitueret har været en god introduktion. Det overrumplede mig fx meget, at min kalender var fuld hele tiden, men det lærer man at håndtere. Nu får jeg en mindre personalegruppe og kan forhåbentlig være lidt mere nærværende som leder," siger hun. Og hun glæder sig til at tage opgaven på sig sammen med ny ledende overlæge Magnus T. Jensen.

"Jeg tror, det bliver rigtig, rigtig godt. Magnus er meget forskningsstærk, har et stort netværk i specialet, og så er han en god iværksætter. Vi skal sammen samle de to matrikler, så de fremstår som en enhed, og så er jeg sikker på, at vi kommer til at tænke nyt, så vi kan skabe nogle endnu bedre patientforløb," siger Jette Beck Mieritz.

 

Om Jette Beck Mieritz

Jette Beck Mieritz tiltræder som ledende oversygeplejerske på Hjertemedicinsk Afdeling den 1.2.2020.

ERHVERVSERFARING:

2019 - Konstitueret ledende oversygeplejerske i Medicinsk Enhed på Amager og Hvidovre Hospital

2013 - 2019      Afdelingssygeplejerske på Hjertemedicinsk sengeafsnit 115 på Amager og Hvidovre Hospital

2012 – 2009     Afdelingssygeplejerske på Hjertemedicinsk sengeafsnit C og ambulatorie på Amager Hospital 

2008 – 2006     Afdelingssygeplejerske på Hjertemedicinsk sengeafsnit C2 på Amager Hospital

2005 – 2002     Assisterende Afdelingssygeplejerske på Hjertemedicinsk sengeafsnit C2 på Amager Hospital

2002 – 2001     Projektsygeplejerske i Copenhagen Trial Unit

2000 – 2000     Sygeplejerske på Hjertemedicinsk sengeafsnit C2 på Amager Hospital

1999 – 1999     Projektsygeplejerske i Claricor undersøgelsen, Amager hospital

1998 – 1992     Sygeplejerske på Almen Medicinsk Afdeling M5 og Hjertemedicinsk afdeling C på Amager Hospital

UDDANNELSE:

2020                    Starter på Master of Public Governance

2004-06             Diplomuddannelse i sygepleje

1994                    Kardiologisk Uddannelse

1992                    Uddannet sygeplejerske 

53 år og bor på Amager.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor