Hvad har overlægen og sygeplejersken med i kufferten

​​​Skal du sætte din lid til den lokale apoteker, eller bør du pakke armslynge, svampecreme og håndsprit, når du rejser sydpå til sommer?  Læs hvad overlæger og sygeplejersker fra​ Amager og Hvidovre Hospital altid har med, når de er ude at rejse.​​​​

Charlotte Wilken Jensen – ledende overlæge, Gynækologisk Afdeling (Hvidovre Hospital)

Jeg er lidt som Pelle fra Rasmus Klump (pelikanen red.) – jeg har det hele med. Plaster, pincet, antihistamin, antibiotika, piller mod diarre og smertestillende piller. Og så er jeg skadet af mit fag, så jeg har altid en creme med mod skedesvamp, for det kommer typisk, når det er varmt, og man sveder.

Klaus Børch – ledende overlæge, Børneafdelingen (Hvidovre Hospital)

Jeg har altid to former for antibiotika med: Ciproxin til alting under navlen og Ambicilin til alting over navlen. Lidelser under navlen kan fx være diarre eller urinvejsinfektioner. Over navlen kan det fx være halsbetændelse.

Rie Mikkelsen – hygiejnesygeplejerske (Hvidovre Hospital)

Jeg har sprit med – og ikke (kun) den slags man drikker. Jeg spritter mine hænder af 7-8 gange om dagen, når jeg er på ferie. Fx er der ikke altid ordentlige toiletfaciliteter. På flyet og på restauranter rører du ved den mad, du skal spise, så det er vigtigt at spritte af for at undgå at få dårlig mave. Og skulle man glemme at få det med, kan man heldigvis købe det i langt de fleste lande.

Jens Rasmussen – ledende overlæge, Akutklinik (Amager Hospital)

Jeg har ikke det store med. Lidt antibiotika og håndsprit, hvis jeg rejser til øde steder. Men ellers synes jeg, at man skal passe på med at blive for selvbehandlende. Vi kan godt stole på de lokale hospitalsansatte. De ved meget mere om, hvad der er i området, end vi gør – det kunne fx være hvis det er edderkoppebid eller noget lignende.

Helle Rabing – ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling (Glostrup Hospital)

Jeg er ikke typen, som slæber hele medicinskabet med på ferie. Det bliver højst til et par Wet Wipes til at holde hænderne rene med. Når mine børn skal til Roskilde Festival, får de altid en dunk håndsprit med, for der kan godt være meget beskidt.

Jesper Friis – anæstesisygeplejerske (Hvidovre Hospital)

Jeg har alt med: kanyler, sprøjter, plastre, forbindinger, armslynge, kompressionsforbindinger, Panodil, profener, Emlacreme (tryllecreme), håndsprit, engangshandsker, ventilationsmaske, klorhe xidin, fucidinsalve (mod øjenbetændelse) og Probiotika (mod forstoppelse og diarre). Jeg har det hele i en pose, som jeg altid har med, når vi rejser. Man kan ordne utroligt meget med det kit. Det er rart at have, når man rejser med børn, som får myggestik, splinter i fingrene, hovedpine, opkast og feber. Jeg tror faktisk, jeg har brugt alt i posen på et eller andet tidspunkt.

Thomas Benfield – professor, Infektionsmedicinsk Afdeling (Hvidovre Hospital)

Jeg har stort set ikke noget med. Man kan jo som regel købe det, man har brug for, der hvor man skal hen. Jeg sørger dog altid for at være ordentligt vaccineret, inden jeg tager afsted. Den største risiko er faktisk børnesygdomme som mæslinger, røde hunde og fåresyge. I de fleste varme lande er de ikke så udbredte som i Danmark, og det er derfor ikke noget, man bliver vaccineret for. Det betyder, at der ofte er små epidemier i de lande, og børnesygdommene gør noget mere nas, når man er blevet voksen.​