Ny direktør for Amager og Hvidovre Hospital tiltrådt

​Først var han til fællesintro, brandøvelse og fik taget billede til personalekortet - som alle andre - og så var det ellers i gang. Fra mandag kunne 52-årige Anders Agger kalde sig direktør for Amager og Hvidovre Hospital, det hospital i Danmark som har det største optageområde (med 515.000 indbyggere).

​Og han går, med egne ord, til opgaven med både stor energi og stor respekt for det arbejde, der foregår i afdelingerne allerede.

Ikke kufferten fuld af forandring
Selvom ord som forandringsledelse, innovation og turn-over går igen på CV´et hos 52-årige Anders Agger, forsikrer han nemlig om, at han ikke kommer anstigende med en kuffert fuld af forandringer, som han vil folde ud:

”Der er jo udvikling og projekter i alle hjørner af hospitalet allerede, og der ligger en strategi med både retning og mål. Derfor skal jeg ikke komme ind og forstyrre fra første færd”, siger Anders Agger, som kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Ballerup Kommune.

”Det første stykke tid vil jeg primært have store ører og øjne, jeg vil lytte og lære og besøge afdelingerne for at se, hvordan hverdagen forløber. Jeg skal først og fremmest være med til at støtte den udvikling, der allerede er i gang, og det arbejde med udredning, behandling og forskning, der foregår hver dag ude i afdelingerne, og jeg glæder mig rigtig meget til den nye opgave”, siger han.

Et godt omdømme
Der er lutter ros til Anders Agger fra regionsdirektør Hjalte Aaberg, der var formand for ansættelsesudvalget:

”Ansøgerfeltet var rigtig stærkt, og det er i sig selv meget positivt og siger noget om omdømmet for Amager og Hvidovre Hospital. Vi endte med at vælge Anders Agger, fordi han er en rigtig topleder. Han har et stærkt ledelsesmæssigt fundament, både teoretisk og praktisk, og har på imponerende vis stået i spidsen for en så kompleks størrelse, som en kommune er. Vel at mærke en kommune, som er gået igennem store omstillinger. Og så har Anders Agger et rigtig godt omdømme. Vi har talt med en del, som har arbejdet sammen med ham, både ledere og tillidsfolk, og de taler meget positivt om ham”, siger regionsdirektøren.

Borgerens samlede forløb
Det er en mand med årelang erfaring fra både en hjælpeorganisation, statsadministrationen og en vestegnskommune, der sætter sig i hjørnekontoret i Taghus 1 på Kettegaard Alle.

Før de ni år som kommunaldirektør i Ballerup var han økonomidirektør samme sted, og før tiden i Ballerup Kommune var han afdelingschef i Udlændingestyrelsen og i Røde Kors, ligesom Anders Agger, der er uddannet scient.pol., har været ansat i Finansministeriet i sine yngre år.
Sundhedsområdet kender han først og fremmest fra den kommunale vinkel:

”Sundhed fylder rigtig meget i kommunerne, og jeg kender meget til sundhedsområdet, der hvor hospitalerne møder kommunerne og praksissektoren. Borgernes samlede forløb når de bliver syge, og samarbejdet mellem de forskellige sektorer har fyldt mere og mere de senere år, og jeg synes, det tværsektorielle samarbejde går langt bedre nu, end det gjorde for blot få år siden. Så stor ros til alle dem på hospitalerne og i den primære sektor, som arbejder med at få borgernes forløb til at hænge sammen”.

En ny verden
Anders Agger har altså stor ledelsesmæssig erfaring, men de hvide kitlers verden er ret ny for ham:

”Jeg kan ligeså godt sige det ligeud: Jeg ved ikke meget om hospitaler, og jeg er ydmyg overfor opgaven, og det mener jeg faktisk,” siger den 52-årige jyde, der har en åben og ligetil facon.

”Jeg ved, og har selv oplevet, hvordan ansatte i sundhedssektoren er meget dedikerede og faglige i deres tilgang, og det har jeg meget stor respekt for. Men jeg er selvfølgelig også faglig, bare på en lidt anden måde. Jeg håber, at vi kan samarbejde og bruge vores forskellige fagligheder til at drive Amager og Hvidovre Hospital fremad. Fra mit arbejde i den kommunale verden kender jeg betydningen af at tage borgernes oplevelser alvorligt og bygge dem ind i løsningen af opgaverne. I Ballerup arbejdede vi meget med borgerens møde med ”systemet”, at vi som ansatte skulle møde borgerne som mennesker og ikke som ”sager”. I kontakten med kommunen skulle folk opleve respekt, indlevelse og forståelse,” siger Anders Agger og fortsætter:

”Jeg ved jo også, at alle på hospitalerne arbejder med inddragelse af patienterne og med Ventet og Velkommen, så her ser jeg klare paralleller. Og jeg glæder mig selvfølgelig til at komme i gang og bruge mine erfaringer, på dette område – og på en masse andre felter. ”

Lidt om den private Agger:
52-årige Anders Agger er gift og har tre drenge.
Han er tidligere håndboldspiller på divisionsplan
Anders Agger har en passion for Italien og har boet i Rom i en periode.
Ja, han er – et stykke ude – både i familie med Daniel Agger og den anden Anders Agger.