Nyt Hospital Hvidovre: Så er vi i gang!

​Første spadestik til Nyt Hospital Hvidovre er nu taget. Det blev fejret med kage til patienter, personale og de mange fremmødte ved receptionen. Det nye hospital forventes færdig i 2020.

Vent...

​​Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen tager første spadestik og indleder officielt byggeriet af 32.000 kvadratmeter nyt hospital i Hvidovre.

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen satte tirsdag d. 21. februar spaden i jorden og åbnede officielt for arbejdet med at udvide Amager og Hvidovre Hospital med 32.000 kvadratmeter.

”I dag sætter vi spaden i jorden og indleder en ny æra i hospitalets historie,” sagde Sophie Hæstorp Andersen i sin tale ved ceremonien.

Et nyt kapitel, som ikke bare handler om mursten og kvadratmeter, men om mennesker og en ny måde at tænke et hospital på.

Én indgang til hospitalet

Helt centralt i det nye byggeri står den nye fælles akutmodtagelse, som giver patienter én indgang til hele hospitalet. Her vil specialister fra hospitalets mange afdelinger stå klar til at undersøge og behandle langt de fleste patienter med det samme. Det bliver i højere grad lægerne som kommer til patienten og ikke omvendt.

Derudover vil den nye hospitalsbygning huse en ny stor hjerteafdeling samt en ny børneafdeling med neonatalafsnit samt et nyt barselafsnit.

Kager til patienter og personale

Starten på byggeriet gik ikke stille for sig. På hele hospitalet fik patienter og personale et stykke kage, som forestillede scenen fra første spadestik: chokolade-jord, græsgrønt-glasur og en lille ”spade”, så alle kunne tage det symbolske første spadestik sammen.”Spadestikket i dag er en vigtig markering og i sidste ende noget, der skal komme både vores ansatte og patienter til gode. Derfor vil vi gerne inddrage dem og fortælle dem, at Nyt Hospital Hvidovre først og fremmest handler om bedre behandling og patientforløb samt bedre arbejdsmiljø,” fortæller Birgitte Rav Degenkolv, som er konstitueret direktør på Amager og Hvidovre Hospital.

Sammen med kagen fik både personale og patienter også udleveret et postkort med information omkring nybyggeriet.Følg med i byggeriet

Byggeriet af den nye hospitalsbygning vil de næste tre år gennemgå forskellige faser, som man kan følge med i på www.nythospitalhvidovre.dk under fanen ”Byggepladsen”.

Her kan man få svar på alverdens spørgsmål fra, hvor meget det vil larme, til hvordan arkitekturen bliver, og hvad det hele koster. Man kan også følge med i byggeprocessen og se, hvor langt vi er kommet, da der jævnligt vil blive lagt luftfotos af byggepladsen op.

Fakta om Nyt Hospital Hvidovre:

  • Den nye hospitalsbygning skal huse en fælles akutmodtagelse, hjerteafdeling, børneafdeling og et barselsafsnit med adgang til neonatalafsnit.
  • 32.000 m2 nyt hospital
  • 250 nye patientværelser
  • Udvidelse af parkeringskælderen
  • Byggeriet forventes taget i brug i løbet 2020
  • Projektet Nyt Hospital Hvidovre er finansieret med ca. 1,7 mia. kr. af Statens Kvalitetsfond og Region Hovedstaden.
  • Læs mere om Nyt Hospital Hvidovre på www.nythospitalhvidovre.dk
  • Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 mia. kr. i syv nye hospitalsbyggerier, heraf kommer 8 mia. kr. fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling med patienten i centrum.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor