Pandemien mærkes hos alle ansatte – også langt fra COVID-patienterne

​​"Det har givet noget ro at få lov til at bære mundbind." "Uvisheden har været svær." COVID-19 påvirker alle medarbejdere. Tredje afsnit af serie.

Vent...

Det var en lettelse at
 få lov til at bære mundbind

Morten Fuhrmann, portør, Serviceafdelingen, Amager Hospital

I starten var det meget frustrerende, at vi som faggruppe ikke måtte gå med mundbind. Vi var lidt uforstående over for denne beslutning fra Sundhedsstyrelsens side, da vi har patientens ansigt og overkrop tæt på os, når vi transporterer patienter – og andre personalegrupper skulle have hele arsenalet på. Men vi arbejdede ud fra de retningslinjer, der blev lagt, og kom godt ud af det. Der er ikke ret mange kolleger her på Amager, der blev smittet. Vi har som faggruppe været gode til at efterleve de hygiejniske principper og er rykket tættere samme som faggruppe.

Lige inden den 11. marts 2020 havde vi aftalt et socialt arrangement, hvor vi skulle ud at spise sammen og se den nye James Bond-film. Det nåede vi desværre ikke grundet corona. Så det ser vi frem til at gøre ved lejlighed, sådanne arrangementer er med til at styrke sammenholdet. Det har givet noget ro at få lov til at bære mundbind, og nu ser vi alle fremad og håber, at vi forhåbentlig snart vender tilbage til mere normale tilstande.

Smittede kolleger, men stærkere sammenhold

Sascha Madsen, sygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling

Folk brækker stadig arme og ben. Og har sår der ikke vil hele. Men patienterne er usikre på, om de skal møde op. De ringer ind og er i tvivl, om deres tider skal rykkes. Det har nogle gange været svært for os at svare på.
Det er fx at kigge på røntgenbilleder og sår, som vi er rigtigt gode til her hos os.

Alligevel har vi hele tiden forholdt os til COVID-19. Vi har sendt kolleger til beredskabet, haft smittede kolleger og patienter og jeg var selv del af beredskabet i første bølge. På den måde er vi lige så involverede som alle andre. Uvisheden, der har været del af COVID-19, har været svær, men det har også styrket sammenholdet i afdelingen.

COVID-19 er, sagt med et glimt i øjet, som familiens stive onkel. Man gider ikke
forholde sig til ham, men han kommer hele tiden og ødelægger tingene.