Patienten er ikke kun et knæ eller et hjerte

​​Arne Cyron har længe vidst, at han gerne ville tilbage til den tætte kontakt med patienter og personale. Nu begynder den tidligere sygehusdirektør som ledende overlæge på Amager Hospital.

​Når Arne Cyron den 1. september tiltræder som ledende overlæge på Medicinsk afdeling på Amager Hospital, er han tilbage på hjemmebane. I årene 2006-08 arbejdede han, der er speciallæge i intern medicin og kardiologi, som lægelig direktør på hospitalet. I sit nye job ser han frem til at bringe sin erfaring og sine tanker om faglig og menneskelig ordentlighed i spil.

"Jeg glæder mig til hele spektret fra lægefaglige diskussioner om enkeltpatienter til den strategiske udvikling af afdelingen til gavn for både patienter og medarbejdere," siger Arne Cyron og fortsætter:

”Jeg har tre ”Pas på’er”, som jeg navigerer efter som leder i hospitalsvæsenet. De lyder: ”Pas på patienten” og husk, at han eller hun ikke kun er et knæ eller et hjerte, men et helt menneske. ”Pas på økonomien”, hvor det er vigtigt, at budgetter og udgifter stemmer. Og endelig ”Pas på hinanden”, hvormed jeg mener, at vi skal passe på at have et godt arbejdsmiljø, hvor alle tager del i ansvaret for helheden, og hvor vi taler pænt til og om hinanden.”

Observere og finde en balance

Som ledende overlæge på Amager Hospital vil Arne Cyron ikke begynde med at pådutte folk, at tingene absolut skal gøres på hans måde.

”En ny leder skal ikke bare gøre, som man plejer at gøre på stedet, men han skal heller ikke nødvendigvis lave alting om. Det handler om at gå ind og observere og finde en balance,” siger Arne Cyron, der var ledende overlæge på medicinsk afdeling på Næstved Sygehus i årene 2008-12, hvorefter han blev sygehusdirektør på Nykøbing Falster Sygehus.

Privat er familien hans altoverskyggende interesse.

”Min hustru og jeg har to voksne børn, et barnebarn og endnu et på vej, og for mindre end et år siden mistede vi vores 29-årige datter p.g.a. kræft,” fortæller 66-årige Arne Cyron.

Før kørte han også på motorcykel, men efter 600.000 kilometer er den fornøjelse kørt i garage, og Arne Cyron ser frem til at få 15 minutter på cykel til arbejde.