Patienter i de akutte modtagelser har taget pænt imod mundbind

​Siden midt i august er patienter og pårørende i Amager og Hvidovre Hospitals akutte modtagelsesafdelinger blevet bedt om at bære mundbind. Nu er der skærpede retningslinjer på vej om brugen af værnemidler på hospitalerne.

Vent...

På regeringens pressemøde fredag den 18. september blev det meldt ud, at der er skærpede retningslinjer på vej om brug af værnemidler på hospitalerne. Det gælder både for personale, patienter og besøgende.

Patienter og pårørende i de akutte modtagelsesafdelinger på Amager og Hvidovre Hospital har allerede siden midt i august skullet anvende mundbind for at mindske risikoen for spredning af coronavirus.

Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital udleverer nu 300-400 mundbind i døgnet til patienter og pårørende, og ifølge Susanne Jørgensen, ledende lægesekretær i Akutmodtagelsen, forløber det uden problemer.

"Vores patienter og pårørende har taget pænt imod det. Der er ikke så mange, der selv har mundbind med, så vi udleverer til de fleste. Jeg har ikke hørt, at der er modvilje mod mundbindet, og jeg kan se i venteområdet lige nu, at de alle sidder pænt med mundbindet på", siger hun.

Også i Akutklinikken på Amager Hospital har patienter og pårørende taget godt imod beslutningen om, at de skal anvende mundbind.

"Det kører rigtigt fint, og nu er det jo også blevet mere almindeligt i resten af samfundet. I starten var der nogle enkelte, der synes det var ubehageligt, at de skulle sidde med mundbind i venteområdet, men det var primært fordi der var hedebølge på det tidspunkt", fortæller Rasmus Bach Gadegaard, der er afdelingssygeplejerske i Akutklinikken på Amager Hospital.

De skærpede retningslinjer om brug af værnemidler vil først træde i kraft, når Sundhedsstyrelsen har meldt de nye retningslinjer ud, forventligt i løbet af uge 39.