Sig din mening om chefen

​Er der åbenhed og tillid i din afdeling? Får du konstruktiv kritik nok? Og har du mulighed for at udvikle dig? Nu har du chancen for at sige din mening og hjælpe din leder til at blive bedre.​

​Nu skal du snart til at holde øje med din indbakke. I perioden fra d. 24. marts til den 14. april kommer der nemlig et spørgeskema dumpende til alle medarbejdere på Amager og Hvidovre Hospital, hvor de bliver bedt om at evaluere deres nærmeste leder inden for områder som fx forandringsledelse, kommunikation og opgavefordeling.

Sæt ledelse på dagsordenen

Ifølge hospitalsdirektør Torben Ø Pedersen, er der mange gode grunde til, at udfylde evalueringsskemaet.

”I vores travle hverdag er der sjældent mulighed for at diskutere ledelse med sin leder og sine kolleger. Nu har vi chancen for at sætte det på dagsordenen og sætte fokus på de ting, som kan blive bedre,” siger han og fortsætter:

”Vi står besparelser og en fusion. Der er lige kommet LUP-tal, og snart kommer driftsmålsstyring rullende fra regionen. Det kræver god ledelse at styre alle de ting og få afdelingerne til at køre optimalt.”

​Meget mere end et skema

Også Maj-Britt Stidsen, som er lokal projektleder på evalueringen, opfordrer alle til at afsætte tid til at besvare evalueringsskemaet, fordi det skal danne grundlag for det videre arbejde med at styrke ledelsen på hospitalet.

”Jeg kan mærke, når jeg taler med medarbejderne, at nogle tror, at der ”kun” er tale om et evalueringsskema, og at der så ikke sker mere. Men det passer ikke. Når skemaerne er udfyldt, bliver de fulgt op af workshops og dialogmøder med medarbejderne, hvor I kan uddybe de svar, I har givet i spørgeskemaet, og der er mulighed for at tale om, hvad god ledelse er i netop jeres afdeling,” forklarer hun og tilføjer:

”Jeg håber, at alle griber chancen for at diskutere ledelse – det er nu, du som medarbejder kan være med til at udvikle din egen leder”.