Sølvmedalje i cyklisme

​Adgang til cykelpumper, bade- og omklædningsfaciliteter og mere end 200 cykelstativer. Det er blot nogle af de faciliteter, som ansatte på Amager Hospital har, hvis de bruger cyklen. Cyklistforbundet har nu stemplet hospitalet som en cykelvenlig arbejdsplads.

"Alt i alt ligger Amager og Hvidovre Hospital i den gode ende af spektret med mange cykelvenlige tiltag og fine forhold for de cyklende medarbejdere".

Det er konklusionen i den rapport som Cyklistforbundets har lavet efter at have været på besøg på blandt andet Amager Hospital. De har gennemgået de fysiske forhold for cyklister og den information, som hospitalet har omkring cykelfordele på intranet og hjemmeside. Og i den anledning har de tildelt Amager Hospital sølv-certificeringen som Cykelvenlig Arbejdsplads.

"Vi er rigtig glade for at blive certificeret og få den anerkendelse. Det er vigtigt, at vi tilbyder både vores personale og besøgende gode rammer for at cykle til og fra vores hospital", siger Mette Gliese, som er servicechef på Amager og Hvidovre Hospital og har ansvaret for hospitalets cykelforhold.

Mere end 200 cykelstativer

På Amager Hospital er der mere end 200 cykelstativer og der er fri adgang til en cykelpumpe, hvis den tohjulede mangler luft. Det er ikke kun for personalet, men også til de besøgende.

"Selvom det er de færreste patienter, som benytter cyklen til og fra hospitalet, så har vi mange pårørende, som gør. Og det forsøger vi også hele tiden at imødegå med ordentlige cykelforhold", fortæller Mette Gliese.

På hospitalets hjemmeside findes der et kort, hvor alle cykelstativer og cykelpumpen er markeret, så man let kan finde frem til dem.

> Se kort over cykelparkering