Vi skal blive bedre til at rose hinanden

​En gruppe yngre læger ville gerne hædre de overlæger, der gør en særlig indsats for de yngre lægers vejledning og uddannelse. Derfor har de skabt en pris, der netop er blevet uddelt.​

Vent...

​"Jeg er stolt og ikke mindst taknemmelig," siger overlæge i Radiologisk Sektion, Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed Osáma Hamed Jwaiyd. Han er den første i rækken til at modtage "N.O.D.U.L.U.S."-prisen, som de yngre læger i samme afdeling har skabt.

"Vi har en lille overlægestab i afdelingen, og vi ønsker at anerkende deres indsats for vores uddannelse. Vi læger er ikke altid gode nok til at rose og anerkende hinanden, så det besluttede vi os at gøre noget ved," siger Zain Uddin Sattar, som er tillidsrepræsentant og én af initiativtagerne til prisen.


Nådig Overlæge Der Underviser Lærerigt Uden Slinger

For Osáma Hamed Jwaiyd har det haft stor betydning at modtage prisen:

"Jeg er meget beæret over at have modtaget N.O.D.U.L.U.S.-prisen. Det glæder mig at høre, at jeg er med til at bidrage til de yngre lægers uddannelse og læring. Jeg ser det som en pligt at guide, vejlede og uddanne læger – det er en essentiel kerne i dét at være læge," siger han og fremhæver speciallægerne på afdelingen, der alle spiller en central og essentiel rolle i uddannelse af nye radiologer.

Navnet på prisen, N.O.D.U.L.U.S, kan forstås på to måder. Som et akronym, der står for: "Nådig Overlæge Der Underviser Lærerigt Uden Slinger" – eller som betegnelsen for en lille knude, typisk i lungerne, der kan være svær at få øje på, men hvor selv de mindste kan vokse sig store og betydningsfulde.

En "vandrepokal", der ikke må samle støv

Idéen til prisen kom fra en artikel i Ugeskrift for Læger, hvor Zain Sattar læste om en vandrepokal, der blev givet med samme formål. Han kontaktede derfor Yngre Læger, som er hans faglige organisation og spurgte, om de ville sponsorere en lignende pris.

"Det ville de gerne, og nu har vi lavet denne plakette, hvor vi kan indgravere overlægernes navne på, når vi har haft nye afstemninger," fortæller Zain Sattar.

Hvert kvartal sender de et internt spørgeskema ud til de yngre læger og beder dem stemme på en overlæge, som har gjort sig særligt bemærket, med begrundelse for valget. 

​Den overlæge med flest stemmer, vil blive foreviget med navn på plaketten og sidder over ved næste afstemning, ligesom den uddannelsesansvarlige overlæge heller ikke er med.​

"Vi vil gerne have et vedvarende fokus på et godt uddannelsesmiljø – derfor gør vi det hvert kvartal. Og i stedet for en pokal, som risikerer at blive støvet og hengemt på et kontor, har vi lavet en plakette, hvor navnene bliver sat på," forklarer Zain.

Plaketten har derfor fået en fornem og synlig plads på afdelingens personalegang. ​​

 Læs mere om N.O.D.U.L.U.S. 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor