Ny direktør for Amager og Hvidovre Hospital ansat

Anders Agger skifter fra den kommunale verden til Region Hovedstaden

Det bliver en mand med mange års erfaring med kommunal ledelse på topplan, som bliver ny direktør for Amager og Hvidovre Hospital.

Region Hovedstaden har netop ansat Anders
Agger i stillingen som hospitalsdirektør fra 1. juni 2015.

52-årige Anders Agger er uddannet Cand. Scient. Pol. fra Aarhus Universitet og har været kommunaldirektør i Ballerup Kommune siden 2006.

Før da var han direktør og økonomidirektør i Ballerup Kommune fra 2000 til 2006.

Fra 1997 til 2000 var Anders Agger kontorchef i Udlændingestyrelsen, og inden da budgetchef i Dansk Røde Kors fra 1995 til 1997.

Danmarks største optageområde

Amager og Hvidovre Hospital har ca. 4500 ansatte, 700 senge og Danmarks største optageområde med omkring 515.000 mennesker.
Amager og Hvidovre Hospital får desuden tilknyttet Medicinsk Afdeling, Glostrup fra 2015.

Anders Agger ser frem til at administrere et hospital af den størrelse.

"Jeg glæder mig til at skulle arbejde som hospitalsdirektør for Amager og Hvidovre Hospital, der som stort akut- og universitetshospital varetager en række vigtige sundhedsopgaver for samfundet. Medarbejderne er meget dygtige og engagerede, og de yder hver dag en fantastisk indsats for at hjælpe de mange borgere, der har brug for hospitalets ydelser," siger Anders Agger.

Ser frem til samarbejdet

På Amager og Hvidovre Hospitals direktionsgang er man også glade for, at det blev Anders Agger, som tiltræder direktørposten.

"Vi ser meget frem til samarbejdet med Anders Agger. Han har jo stor topleder-erfaring fra den offentlige sektor," siger vicedirektør Kirsten Breindal, og bakkes op af vicedirektør Peder Mogensen:

"Vi vurderer, at Anders' profil - både den ledelsesmæssige og den personlige - vil passe rigtig godt ind på Amager og Hvidovre Hospital. Vi glæder os til at byde ham velkommen."