​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vaccination mod COVID-19, influenza og pneumokok

Se hvor og hvordan du kan blive vaccineret - denne side opdateres løbende.

​Fra 1. oktober kan udvalgte borgere blive vaccineret mod COVID-19, influenza og pneumokok, og allerede fra 15. september tilbydes alle over 85 år samt beboere på plejehjem en COVID-19-vaccination. Vaccination er gratis og frivillig. 

​Du kan blive vaccineret i et af regionens fem vaccinationscentre eller hos de praktiserende læger og apoteker, som tilbyder vaccinationerne.  

Hvis du er i målgruppen for flere vaccinationer, kan du modtage dem alle på samme tid efter 1. oktober.  ​

Du kan bestille tid til alle tre vaccinationer på vacciner.dk. Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at bestille tid til vaccination, kan du kontakte Region Hovedstadens bookingtelefon på tlf. 38 66 00 00. Bookingtelefonen har åbent alle dage kl. 8.00-16.00. ​
Hvem tilbydes vaccination?

Du kan som en del af det generelle vaccinationsprogram blive vaccineret, hvis du opfylder et eller flere af nedenstående kriterier:

COVID-19 (4. stik):

 • Alle på 50 år og derover
 • Personer under 50 år i øget risiko for et alvorligt forløb
 • Personale i sundheds- og plejesektoren samt dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter i øget risiko
 • Pårørende til personer i særlig øget risiko
 • Gravide

Influenza:

 • Alle på 65 år og derover
 • Gravide i 2. og 3. trimester
 • Børn på 2-6 år
 • Personer med visse kroniske sygdomme
 • Personale i sundheds- og plejesektoren samt dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter i øget risiko

Pneumokok: (tilbydes hvert 6. år i forhold til den enkelte person)

 • Personer over 65 år
 • Personer med særlige kroniske sygdomme
 • Svejsere
Inden vaccinationsprogrammet går i gang, vil Sundhedsstyrelsen komme med en udmelding om, hvem der tilhører målgrupperne som personer under 50 år i øget risiko for alvorligt forløb, personale i sundheds- og plejesektoren m.fl.​Hvordan bliver jeg inviteret til vaccination?

Hvis du tilbydes vaccination på baggrund af din alder, vil du modtage en invitation i e-Boks/mit.dk. Herefter kan du bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk. Her kan du se ledige tider, og hvor du kan blive vaccineret.  


For plejehjemsbeboere vil der være et særligt tilbud med vaccination på plejehjemmet uden tidsbestilling.


Hvis du er i målgruppe for vaccination på baggrund af din sygdom/tilstand eller dit arbejde, modtager du ikke en invitation. Når programmet starter den 1. oktober, kan du i stedet enten:

 • Gå ind på vacciner.dk, hvor du udfylder et spørgeskema om dit helbred og arbejde, der guider dig til, hvilke vacciner du er i målgruppen for. Derefter udfylder du en tro-og loveerklæring, og så kan du bestille tid til vaccination i et vaccinationscenter.
 • Tale med din læge, som kan oprette et vaccinationsforløb på vacciner.dk til dig med de vacciner, du skal tilbydes. Herefter kan du selv bestille tid. I nogle tilfælde vil lægen kunne vaccinere dig med det samme.
 • Undersøge, om din arbejdsplads tilbyder vaccination, fordi du arbejder som sundheds- eller plejepersonale eller inden for udvalgte dele af socialområdet.​Hvor kan jeg blive vaccineret?

I Region Hovedstaden kan du blive vaccineret i et af regionens fem vaccinationscentre eller hos de praktiserende læger og apoteker, som tilbyder vaccination. 

Du kan blive vaccineret for COVID-19, influenza og pneumokok på samme tid i både vaccinationscentrene, hos de praktiserende læger og apotekerne, hvis du er i målgruppen for flere af vaccinationerne.

På coronasmitte.dk kan du se, hvilke vaccinationscentre, apoteker og praktiserende læger, der tilbyder vaccination


​Vaccination i regionale vaccinationscentre

I de regionale vaccinationscentre er det kun sundhedsfaglige medarbejdere, der står for at vaccinere.

Se adresser og åbningstider på de regionale vaccinationscentre:

Oversigt over vaccinationscentre i Region Hovedstaden​


​Vaccination ved praktisere​nde læge

Det er frivilligt, om den enkelte lægepraksis deltager i vaccinationsordningen. De praktiserende læger, som er med i ordningen, vaccinerer for både COVID-19, influenza- og pneumokok. 

Du kan få mere information om, hvordan det foregår på den enkelte praktiserende læges hjemmeside. 

Du vælger selv, hvilken praktiserende læge du vil vaccineres hos. Det behøver ikke være din egen praktiserende læge.


Vaccination ved apoteker

Det er frivilligt, om det enkelte apotek deltager i vaccinationsordningen. De apoteker, som er med i ordningen, vaccinerer for både COVID-19, influenza og pneumokok. 


​Udkørende funktioner

Beboere på plejecentre tilbydes vaccination via en udkørende funktion. Øvrige borgere, der ikke har mulighed for at forlade hjemmet og ellers ville have behov for liggende transport, kan ligeledes blive vaccineret i hjemmet. Du kan kontakte din bopælskommune for at høre, om du har mulighed for at blive vaccineret via udkørende funktion.Skal jeg booke tid til vaccination?

Fra 1. oktober skal du bestille tid, hvis du skal vaccineres i et af regionens vaccinationscentre. Du kan bestille tid til vaccination på vacciner.dk. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til tidsbestilling, kan du kontakte Region Hovedstadens bookingtelefon på tlf. 38 66 00 00. Bookingtelefonen har åbent alle dage fra kl. 8.00-16.00.

Hvis du er over 85 år og skal vaccineres for COVID-19 i et af regionens vaccinationscentre, kan du indtil 30. september blive vaccineret uden tidsbestilling. 

Hvis du skal vaccineres hos praktiserende læge, skal du tjekke den enkelte praktiserende læges hjemmeside for mere information om, hvordan det foregår ift. tidsbestilling. 

Hvis du skal vaccineres på apoteket, kan du møde op uden at bestille tid.  ​

Personer, der skal vaccineres for COVID-19 1., 2. eller 3. gang, og som ikke har fået en invitation, kan ikke bestille tid på forhånd, men kan møde op i alle regionens vaccinationscentre som drop-in.


Influenzavaccination af mit barn

​Fra den 1. oktober har børn i alderen 2-6 år mulighed for at blive vaccineret ​mod influenza. Vaccination mod influenza til børn gives som en næsespray, der sprøjtes op i hvert næsebor.

Er du forælder til et barn i alderen 2-6 år, vil du modtage invitation til influenzavaccination til dit barn i e-boks. Hvis du er digitalt fritaget, vil du modtage invitation til dit barn med posten.

I Region Hovedstaden kan børn influenzavaccineres hos de praktiserende læger.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du se hvilke praktiserende læger, der tilbyder vaccination

Du kan få mere information om, hvordan du kan få vaccineret dit barn på den enkelte praktiserende læges hjemmeside.

Du kan desuden læse mere om influenzavaccination af børn i alderen 2-6 år på Sundhedsstyrelsens hjemmesideHvilken COVID-19 vaccine vil jeg blive tilbudt?

Du vil blive tilbudt vaccination med en variantopdateret mRNA-vaccine. De variantopdaterede mRNA-vacciner er godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Primærvaccination (1. og 2. stik) vil fortsat blive givet med de oprindelige mRNA-vacciner, da de variantopdaterede vacciner ikke er godkendt til primærvaccination.​​


​​​

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Har du generelle spørgsmål eller brug for hjælp?​

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: 


Hvis du har spørgsmål til, hvor eller hvordan du kan blive vaccineret, for COVID-19, influenza eller pneumokok eller til fejlregistrering af din vaccination, kan du ringe til Region Hovedstadens bookingtelefon på tlf. 38 66 00 00. 

Region Hovedstadens bookingtelefon kan også benyttes til tidsbestilling for borgere uden NemID.

Bookingtelefon er åben alle dage kl. 8.00-16.00 (også weekender).

Har du spørgsmål af sundhedsfaglig karakter?
Kontakt din egen læge, hvis du har spørgsmål til din egen situation – f.eks. hvis du er i tvivl, om du kan tåle vaccinen.
Er der fejl i registreringen af din vaccination?

Hvis der er fejl i registreringen af din vaccination, kan du prøve følgende:

 1. ​Log på www.sundhed.dk med NemID og tjek om dine vaccinationer er registreret med korrekte datoer.
 2. Hvis dine vaccinationer er registreret korrekt på sundhed.dk, men det alligevel er forkert i de to apps "MinSundhed" og "Coronapas", kan du prøve at af- og geninstallere den relevante app. 


Du skal oplyse følgende:

 • CPR-nummer
 • Tid og sted for din vaccination (navn på vaccinationscenter eller navn og adresse på lægehuset eller apoteket​)  
 • Hvilke vacciner du har fået (Pfizer eller Moderna)​

Redaktør