Pillepas – sådan får du tilladelse til at tage din medicin med på rejsen

​Hvis du skal ud at rejse og medbringer medicin, der indeholder euforiserende stoffer, kan apotekerne udstede et såkaldt pillepas. Læs her om, hvornår det er en god idé at få udstedt et pillepas, og hvordan du gør det.

Hvornår skal du have et pillepas?

Euforiserende (narkotiske) stoffer er i stort set alle lande underlagt regler om kontrol.  Sovemedicin, beroligende og stærk smertestillende medicin bliver betragtet som euforiserende medicin. Det betyder, at du ikke frit kan tage denne medicin med på rejser i udlandet. Derfor er det en god idé at få udstedt et pillepas, der dokumenterer, at den medicin, du har med på rejsen, er til dit eget brug.

På min.medicin.dk kan du se, hvilken medicin der kræver et pillepas. Du kan slå navnet op på din medicin og tjekke, om den kræver medicinpas. Hvis du ikke finder overskriften 'Schengenattest' under din medicins navn, behøves ikke et pillepas. Hvis du ikke finder navnet på din medicin, så spørg din læge eller på apoteket.

Tjek på min.medicin.dk om din medicin kræver et pillepas

Hvor gælder pillepasset?

Pillepasset kan bruges i de lande, der indgår i Schengen-aftalen. Derfor kaldes pillepasset også for en Schengen-attest.

Se på sundhed.dk hvilke lande, pillepasset kan bruges i

Hvis du skal rejse til et land, hvor pillepasset ikke er gyldigt, kan du kontakte det pågældende lands ambassade eller repræsentation i Danmark for at høre, om lovgivningen giver mulighed for, at du medbringer medicin med euforiserende stoffer på din rejse, og hvilken dokumentation der kræves. Hvis ambassaden eller repræsentationen accepterer pillepasset som dokumentation, kan du få apoteket til at udstede et.​

Sådan bestiller du et pillepas​

På apoteket.dk kan du bestille pillepasset online og efterfølgende hente det på apoteket. Pillepasset gælder, mens du er på rejse – dog højst 30 dage. Du skal altid huske at medbringe dit pas og dokumentation for præparatet ved afhentningen af pillepasset.

Bestil pillepasset online på apoteket.dk

Redaktør