Om Akuttelefonen 1813

​​Det er gratis at ringe til lægerne og sygeplejerskerne på 1813, og telefonerne er åbne døgnet rundt. Alle opkald til 1813 bliver gemt.

​​Hvad sker der, når du ringer 1813?

Først oplyser du dit cpr. nr. og fortæller om sygdommen eller skaden.

Personalet ved Akuttelefonen 1813 vurderer herefter, hvilken hjælp du har behov for og henviser dig til et sted, hvor du kan blive behandlet f.eks. en akutmodtagelse.

Personalet kan også vurdere, at din tilstand er meget akut og stille dig om til 1-1-2, eller at den ikke er akut og bede dig om at kontakte din egen læge. Det kan også være at et godt råd er nok. 

Sygeplejersker og læger vurderer dit behov

Erfarne sygeplejersker tager imod dit opkald. Sygeplejerskerne kan rådgive og vurdere dit behov for hjælp. Du kan også tale med en læge efter kl. 16.00. 
​ 
Lægerne og sygeplejerskerne på Akuttelefonen 1813 bruger en elektronisk spørgeguide med kapitler som hud, graviditet mm., der sikrer​, at alle spørges lige systematisk ind til deres sygdom. Derved træffes beslutningerne ud fra faste retningslinjer.

Gratis

​Det er gratis at ringe til Akuttelefonen 1813.​

Opkald til Akuttelefonen 1813 bliver optaget

Alle telefonsamtaler med Akuttelefonen 1813 bliver optaget og gemt til brug i tvivlstilfælde og bliver anvendt i anonymiseret form til undervisning, læring og kvalitetsforbedringer.​

1813 - en del af et sammenhængende akutsystem

I Region Hovedstaden har vi valgt et sammenhængende akutsystem. Det betyder, ​at du kan få den rette hjælp døgnet rundt, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade. 

Klager

Ønsker du at klage over Akuttelefonen 1813, så se her, hvordan du gør: Sådan sender du en klage​Redaktør