Om akuttelefonen 1813

​​Det er gratis at ringe til lægerne og sygeplejerskerne på 1813. Alle opkald til 1813 bliver gemt.

​​Sygeplejersker og læger vurderer dit behov

Erfarne sygeplejersker tager imod dit opkald. Sygeplejerskerne kan rådgive og vurdere dit behov for hjælp. Du kan også tale med en læge efter kl. 16.00. 
 
Personalet, der besvarer opkald fra 1813 og 1-1-2, sidder i samme rum. Både 1813 og 1-1-2 kan rådgive og visitere til fx ambulancekørsel, akutlægebil, akutlægehelikopter og udrykning med psykiatrisk akutberedskab.
​ 
Lægerne og sygeplejerskerne på Akuttelefonen 1813 bruger en elektronisk spørgeguide med kapitler som hud, graviditet mm., der sikre, at alle spørges lige systematisk ind til deres sygdom. Derved træffes beslutningerne ud fra faste retningslinjer.

Gratis

​Det er gratis at ringe til Akuttelefonen 1813.​

Opkald til Akuttelefonen 1813 bliver optaget

Alle telefonsamtaler med Akuttelefonen 1813 bliver optaget og gemt i anonymiseret form til brug i tvivlstilfælde og undervisning.​

​Lægevagten er lagt sammen med det øvrige akutberedskab

Den gamle lægevagt er blevet lagt sammen med regionens øvrige akutberedskab. Lægevagtens opgaver bliver løst af læger og sygeplejersker på Akuttelefonen 1813 ​og på hospitalernes akutmodtagelser og akutklinikker (tidligere kaldet skadestuer). Der er læger, så du efter behov kan blive tilset hjemme.​
Redaktør