Blodtryk - måling henover et døgn (Døgnblodtryksmåling)

For at undersøge blodtrykket henover 24 timer får man et blodtryksapparat, der måler ens blodtryk hvert kvarter i dagtimerne og hver time om natten.

Kort om målingen

Du skal have undersøgt dit blodtryk hen over 24 timer. På den måde får vi en mere sikker måling af dit blodtryk, end ved en enkelt måling.

Du skal møde på hospitalet for at få sat et blodtryksapparat på. Det tager 30 minutter.

På hospitalet 

Du får blodtryksapparatet på

Vi måler først dit blodtryk på begge arme. Vi sætter en blodtryksmanchet på venstre arm. Blodtryksmanchetten er forbundet til et blodtryksapparat på størrelse med et spil kort, som du skal have med hjem. Blodtryksapparatet kan sidde i et bælte rundt om lænden. Vi anbefaler, at du har en løstsiddende trøje på, så der er plads til manchetten.

Sådan gør du

Hold armen i ro, når målingerne går i gang

I løbet af de 24 timer måler blodtryksapparatet dit blodtryk hver halve time i løbet af dagen og natten. Når en måling går i gang, skal du holde armen i ro. Hvis blodtrykket ikke bliver registreret, laver apparatet selv en ny måling efter to minutter.

Planlæg døgnet så normalt som muligt

Du skal planlægge døgnet, så det forløber så normalt som muligt. Du bør gå på arbejde og motionere, som du plejer. På den måde får vi det mest præcise billede af dit blodtryk.

Du må ikke gå i bad

Blodtryksapparatet kan ikke tåle vand, så du må ikke gå i bad i de 24 timer, hvor dit blodtryk bliver målt.

Tag din medicin, som du plejer

Op til undersøgelsen kan du tage din medicin, som du plejer.

Aflevér blodtryksapparatet næste dag

Den efterfølgende dag skal du aflevere blodtryksapparatet i ambulatoriet på det aftalte tidspunkt.

Svar på undersøgelsen

Du får svar fra den læge eller afdeling, der har henvist dig til undersøgelsen.

Få mere viden

www.amagerhospital.dk/patientguiden og www.hvidovrehospital.dk/patientguiden kan du og dine pårørende få viden om dine rettigheder og få gode råd og redskaber, der hjælper dig i dit forløb.

Redaktør