Døgnblodtryksmåling

Information om døgnblodtryksmåling.

Hvad er døgnblodtryksmåling?

Blodtrykket varierer over døgnet, og det kan derfor være en fordel at måle blodtrykket over 24 timer for at få en mere sikker bedømmelse af blodtryksforhøjelsen og dens sværhedsgrad.
Til dette formål påmonteres et lille blodtryksapparat, som du skal bære de næste 24 timer.

Medicin

Det er vigtigt at du tager din vanlige medicin, med mindre du har aftalt andet med din læge.

Hvor foregår det?

I Hjetemeidicinsk Ambulatorium (ambulatorieetagen afsnit 253) påmonterer en sygeplejerske apparatet og informerer dig om brugen. Det er en god idé at have en kortærmet bluse eller skjorte (med ikke for stramme ærmer) på ved undersøgelsen.

Hvordan virker apparatet?

Under manchetten er placeret en lille mikrofon over pulsåren på overarmen, og når apparatet puster sig op, kan mikrofonen registrere blodtrykket. Apparatet puster sig selv op hvert kvarter mellem kl. 6 og 23 samt hver halve time om natten.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når apparatet puster manchetten op, skal armen holdes i ro, ellers opstår der støj, og apparatet vil afbryde målingen. Apparatet vil så forsøge en ny måling efter et minut.

Du må ikke gå i bad, da apparatet ikke kan tåle vand.

Aftagning af apparatet og returnering

Du skal selv tage blodtryksapparatet af næste morgen og sørge for, at det bliver leveret tilbage inden kl. 9:00 samme dag. Vi åbner kl. 7:00.

Udenfor ambulatoriets åbningstid kan du afleverer apparatet i Hjertemedicinsk Afdeling afsnit 115 på 1. sal.

Undersøgelsens resultat

Når vi har fået apparatet retur, bliver data ført over i vores computer, hvor vi kan analysere tallene. Har du en kontroltid, kan du få svaret ved denne lejlighed. Lægen kan også skrive et brev til dig for at fortælle dig om svaret.

Redaktør