Hjertet - undersøgelse ved cykeltest (Arbejds-EKG)

Ved en cykeltest undersøges det, hvor godt hjertet arbejder under belastning.

Kort om undersøgelsen

Når du skal have undersøgt, hvor godt dit hjerte arbejder under belastning, laver vi en cykeltest. Vi undersøger, om dit hjerte slår uregelmæssigt, om dit hjerte slår for hurtigt, og om pulsen og blodtrykket stiger som forventet.

Du skal forvente at være på hospitalet i 30-60 minutter i forbindelse med undersøgelsen.

Vigtig forberedelse

Tag praktisk tøj på

Vi anbefaler, at du har behageligt, løstsiddende tøj eller træningstøj på til undersøgelsen. Det er også en god idé at medbringe træningssko.

Tag ikke betablokkere, calciumblokkere og præparater med nitroglycerin

Nogle slags medicin kan påvirke resultatet af undersøgelsen. Derfor må du ikke tage betablokkere, calciumblokkere og præparater med nitroglycerin på dagen for din undersøgelse. Det gælder fx medicinen Selo-Zok, Metoprololsuccinat, Isoptin, Veraloc, Cardopax, Isodur. Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Tag din øvrige medicin, som du plejer

Op til undersøgelsen kan du tage din øvrige medicin, som du plejer.

Spis, som du plejer

Det er ikke nødvendigt at faste før undersøgelsen, så du kan spise og drikke, som du plejer.

Kontakt os, hvis du bliver forkølet, får en infektion eller feber

Hvis du i dagene op til undersøgelsen bliver forkølet, får en infektion i kroppen eller får feber, kan vi muligvis ikke lave undersøgelsen. Du skal derfor kontakte os gerne 2 dage før om muligt og få en ny tid, så du ikke går forgæves.

På hospitalet 

Undersøgelsen

Vi sætter elektroder fast med klistermærker på din brystkasse og ryg, så vi kan følge din hjerterytme, mens du cykler. Vi måler dit blodtryk før, under og efter cykeltesten. Du skal cykle på en motionscykel i cirka 10-15 minutter, hvor belastningen gradvist øges. Belastningen gør, at det føles som at cykle op ad bakke. Vi fortæller dig, hvor hurtigt du skal cykle. Det er vigtigt, at du cykler så længe, du kan. Hvis du undervejs oplever, at du ikke kan cykle mere på grund af åndenød, brystsmerter eller udmattelse, skal du sige til. Testen er færdig, når du har nået maksimal belastning.

Undersøgelsen varer 1 time.

Svar på undersøgelsen

Du får så vidt muligt svar på undersøgelsen samme dag og ellers næste gang, du kommer til kontrol.

Få mere viden

www.amagerhospital.dk/patientguiden og www.hvidovrehospital.dk/patientguiden kan du og dine pårørende få viden om dine rettigheder og få gode råd og redskaber, der hjælper dig i dit forløb.

Redaktør