Etnisk ressourceteam

​Etnisk ressourceteam er et tilbud, der henvender sig til patienter og pårørende med anden etnisk baggrund end dansk samt til personale. ​

​​

Hvad er etnisk ressourcet​​eam (ERT)? 

Etnisk Ressourceteam består af 40 frivillige kvinder og mænd i forskellige aldre med forskellige etniske og religiøse baggrunde. Teamets hovedfunktioner er at være rådgivere og samtalepartnere i forhold til patienter og pårørende med lignende baggrund. 

Hvad kan en ressou​​rceperson? 

En ressourceperson har tid og vilje til at lytte og være til stede. Hvis du har brug for vejledning og svar på spørgsmål, vil han eller hun gøre sit bedste for at hjælpe dig. Ressourcepersonen står til rådighed for personlig samtale og støtte.

En ressourceperson er en samtalepartner, der har gennemført kurser i krisepsykologi og sjælesorg, samt praktiske øvelser i samtalen med mennesker i en krisesituation.

En ressourceperson er forpligtet til ikke at videregive samtalernes indhold til andre.​

Hvad kan en ressou​rceperson bruges til? 

En ressourceperson kan tilkaldes efter ønske fra en patient med etnisk minoritetsbaggrund, dennes pårørende eller hospitalspersonalet, eksempelvis i forbindelse med:

  • En krisesituation, evt. en svær sygdom, som kan ende med døden, hvor patient og/eller pårørende har behov for samtale med et menneske, der har samme kulturelle og/eller sproglige baggrund.
  • Dødsfald, hvor de efterladte pårørende har behov for samtale. 
  • Patienters behov for samtale eller vejledning om religiøse og/eller eksistentielle emner. 
  • Langtidsindlæggelse, hvor patient og/eller pårørende  ønsker en at tale med. 
  • ​En situation, hvor du som patient og/eller pårørende har brug for en tredjeperson, som mægler eller blot for at få afklaret spørgsmål

Hvordan tilkalder du en re​​ssourceperson​? 

Du kan ringe eller skrive til etnisk ressourceteams koordinator, Naveed Baig på telefon 25 69  95 69 eller naveed.baig@regionh.dk.

Skriv til os med sikker digital post (login med NemID).

Personfølsomme henvendelser

Hvis din henvendelse indeholder CPR-nummer, adresse eller oplysninger om helbredsforhold (personfølsomme oplysninger) skal du bruge sikker digital post.
Læs mere om sikker digital post på borger.dk

Redaktør