​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Mad

​Maden er en vigtig del af din ​behandling.
​Vi betragter maden som en vigtig del af ​din be​handling. Det er vigtigt, at du båd​​e spiser sundt og får den rigtige ernæring under din indlæggelse. Når du får den rette mad, får du flere kræfter til hurtigere at komme dig, og dermed kan du opnå et kortere indlæggelsesforløb.

Plejepersonalet vejleder dig gerne om, hvilken mad der passer bedst til dig. Vi forventer, at du ogs​​​å selv tager ansvar og at du f.eks. overholder diæter og spiser den serverede mad, så du er sikret den rette mængde mad.

Hvad kan du få ​at spise?

Når du bliver indlagt, får du et menukort. Her står, hvad du kan få at spise.
På din sengestue hænger desuden en ugeoversigt, som fortæller, hvad du kan få at spise i den pågældende uge.

Maden anrettes af plejepersonalet og serveres fra en buffet. Buffeten er åben en time ved hvert hovedmåltid. Endvidere tilbydes tre mellemmåltider i løbet af dagen. Der er også mulighed for at få serveret et varmt måltid mad uden for de faste spisetidspunkter.

Amager Hospital producerer ikke selv maden. Hvert sengeafsnit har eget køkken, hvor maden færdigtilberedes umiddelbart inden serveringen.

Hvad har du behov ​​​​for at spise?

Hvis du er indlagt mere end 24 timer, vil du få beregnet dit energibehov (BMI) og få vurderet, hvilken kost du har brug for.

Tilfre​​dshed

Amager Hospital har fokus på mad og sundhed. Vi ønsker, at du holder din vægt under indlæggelsen og at give dig en så god madoplevelse som muligt. Har du eller din pårørende behov for yderligere vejledning eller information, så er I altid velkommen til at kontakte personalet.​​​

Se Fødevarestyrelsens kontrolrapporter fra samtlige afsnitskøkkener på deres hjemmeside (åbner i nyt vindue).​

Pårørendes støtte er vigtig​

​Amager Hospital ønsker at styrke indsatsen for, at patienters ernæring er i top. Derfor fokuserer vi på at medinddrage de pårørende som ressourcepersoner for derigennem at sikre et opti​malt udbytte af ernæringsterapien.

Alle indlagte patienter får udarbejdet en ernæringsstatus, og i en del tilfælde resulterer dette i, at patienten får ordineret speciel kost. For at sikre ernæringsindsatsen, er det vigtigt, at du som pårørende er med til at understøtte behandlingen (ernæringsterapien).

Redaktør