Hjertemedicinsk dobbeltnomineret til praktikpris

​​Af i alt tre nominerede til Sygeplejestuderendes Praktikpris er to af dem fra Afdeling for Hjertesygdomme. ”Det gør mig virkelig stolt” siger chefsygeplejerske Jette Beck Mieritz.

Vent...

Hvert år kan sygeplejestuderende indstille deres praktiksted til Sygeplejestuderendes Praktikpris. I år er der tre nominerede i Region Hovedstaden, og to af de nominerede er afsnit i Afdeling for Hjertesygdomme.

”Jeg er rigtig stolt af, at begge afsnit er nominerede. Særligt fordi vi har arbejdet meget med praktikforløbet for de studerende i afdelingen,” siger Jette Beck Mieritz, der er chefsygeplejerske i afdelingen.

Alle tager ansvar for de studerende

I Afdeling for Hjertesygdomme har de fokus på at lære hver enkelt studerende at kende. Det gælder også for chefsygeplejersken.

”Jeg møder alle de studerende til et møde på mit kontor, hvor vi lærer hinanden at kende. Det betyder meget, når jeg går rundt i sengeafsnittene, at jeg kan genkende dem og spørge til, hvordan de har det,” siger Jette Beck Mieritz.

Til hvert fjerde oversygeplejerskemøde deltager også de kliniske undervisere for at give status på de studerendes forløb i afdelingen.

”Det betyder, at vi alle kender til de studerende og eventuelle udfordringer og på den måde tager del i ansvaret for, at de studerende får en god praktiktid,” siger Jette Beck Mieritz og forklarer, at hvis fx en klinisk underviser er fraværende, så vil der altid være en oversygeplejerske eller en udviklingssygeplejerske, som kender de studerende og kan tage hånd om dem.

Studerende er en del af kollegafællesskabet

De studerendes praktikperiode er i Afdeling for Hjertesygdomme på mange måder opbygget som introduktionsprogrammet for nyansatte sygeplejersker. Ligesom de nyansattes onboarding starter før første arbejdsdag, får de studerende ligeledes en personlig velkomstmail allerede inden deres første dag.

”De studerende skal føle sig som en del af personalegruppen. Derfor bliver de altid inviteret med til undervisning, kurser, morgenmøder og sociale arrangementer,” fortæller Jette Beck Mieritz.

”Den gode praktikoplevelse også er afgørende for rekrutteringen af sygeplejersker i afdelingen, da mange af de studerende fortsætter i jobs i afdelingen, når de er blevet færdiguddannet,” siger hun.

Vinderen af Sygeplejestuderendes Praktikpris 2023 bliver offentliggjort i januar 2024.

> Se også sidste års vinder: Akutklinikken på Amager Hospital vinder praktikpris​​​

Om Sygeplejestuderendes Praktikpris 2023

I år har 232 sygeplejestuderende indstillet deres praktiksteder, og juryen har fundet tre nominerede i hvert område.

I Region Hovedstaden er det Hjertemedicinsk afsnit C på Amager Hospital, Hjertemedicinsk sengeafsnit 115 på Hvidovre Hospital som sammen med Afdeling for Tarmsvigt og leversygdommes sengeafsnit 3123/3124 på Rigshospitalet, som er nomineret til prisen.

Se mere på SLS - Sygeplejestuderendes Landssammenslutning​​