​​​​​​

Patienterne er vilde med Linette

​​Under COVID kom de fleste fra AHH på fornavn med Linette Marie Kofod. Som respirationsfysioterapeut har hun været med til at øge kendskabet til fysioterapeuternes kompetencer og for det – og meget mere - modtog hun i fredags Danske Fysioterapeuters Pris 2022. 

Vent...

​​

”Jeg tænkte bare: Wow – er det seriøst?”. Da Linette Marie Kofod åbnede e-mailen fra Danske Fysioterapeuter skrevet på vegne af deres formand, havde hun svært ved at begribe, at hun havde fået Danske Fysioterapeuters Pris 2022. Men den var god nok, og fredag d. 28. oktober fik hun prisen overrakt sammen med 50.000 kroner på Danske Fysioterapeuters Repræsentantskab.

Fysioterapeuterne i front under COVID

Linette Marie Kofod er for tiden i gang med sit ph.d.-studium, hvor hun forsker i iltbehandling til patienter med KOL-sygdom. Da hun i december 2019 skrev sin plan for ph.d.-studiet, var COVID hverken del af studieplanen eller i det hele taget på dagsordenen. Men da smitten steg, og hospitalerne fik travlt med at behandle de mest syge, trådte Linette som specialeansvarlig fysioterapeut på respirationsområdet til. Både for at yde, hvor behovet for hjælp var størst – men også for at indsamle erfaringer og resultater af kontinuerlig iltbehandling af svært syge patienter med COVID.

Det er Linettes kolleger og ledere, der har indstillet hende til at modtage Danske Fysioterapeuters Pris blandt andet på baggrund af denne indsats under COVID, hvor hun har været med til at øge kendskabet til fysioterapeuternes kompetencer. Både lokalt på hospitalet, men også i pressen, hvor hun i flere tv-interviews har delt sin viden.

”Man kan gøre virkelig meget for patienter med lungesygdom”

Linette har lige siden studietiden været interesseret i respiration og søgte også sit første job som respirationsfysioterapeut.

”Jeg vågnede op, da vi havde om lunger i fysiologi og anatomi. Samspillet i kroppen mellem muskler og gasudveksling fænger mig – og så kan man virkelig gøre meget for patienter med lungesygdom,” siger Linette og forklarer, hvordan hun sørger for at danne sig et helt billede af patienten, da lungesygdom kan opleves meget komplekst.

”Det kræver også, at man som behandler har både en pædagogisk, videnskabelig og personlig tilgang til patienterne,” siger hun.

En cadeau til alle respirationsfysioterapeuter

I indstillingen til prisen står der, at Linette er en inspirationskilde for alle fysioterapeuter, som arbejder med lungepatienter, og at:

”Patienterne er vilde med hende, ligesom vi er som både kolleger, ledere og forskningskolleger!”

Linette er både stolt og ydmyg over at modtage ikke bare prisen, men også anerkendelsen:

”Jeg synes, det er så vildt, at det er mig, der modtager den nu – især i denne tid, hvor vi har så mange dygtige spydspidser indenfor fysioterapi. At jeg modtager prisen i år, må være en cadeau til alle respirationsfysioterapeuters indsats under COVID,” siger Linette Marie Kofod.​


​​​Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor